Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Berghuis feliciteert oud-werkgever en is reëel over titelstrijd

Steven Berghuis wil de titelstrijd niet opgeven, maar weet dondersgoed dat een achterstand van zes punten veel is. Erg veel. Deze liep Ajax op door in eigen huis met 3-2 van Feyenoord te verliezen. Een verliesbeurt die niet nodig leek, maar er wel kwam.

19 maart 2023 - 18:37
Berghuis 1200
Berghuis stevig in duel met Wieffer. © Pro Shots

Ajax begon slecht aan de confrontatie met de eeuwige rivaal. Veel spelers stonden bij de vroege achterstand volledig uit positie. In volledige vrijheid tikte Santiago Giménez de 0-1 achter Gerónimo Rulli. De Ajacieden raakten niet in paniek en herpakten zich. Dat leverde twee fraaie treffers op van Edson Álvarez en Dusan Tadic.

Berghuis was bij beide doelpunten betrokken. Hij ging tweemaal flink door het dolle. Het was bijna alsof hij de ballen zelf tegen het net had gewerkt. Ajax bereikte met een 2-1-voorsprong de rust, om deze erna volledig uit handen te geven. Het verschil tussen de eerste en de tweede helft was onbegrijpelijk. Dat vond Berghuis ook, zo blijkt uit zijn woorden voor de camera van ESPN.

Aanbevolen
Heitinga baalt dat Ajax na rust achteruitliep en duels niet aanging

“We hadden goede fases in de eerste helft. Daarin kwamen we goed terug tot 2-1. De gelijkmaker na rust geeft Feyenoord natuurlijk veel brandstof en neemt het bij ons een beetje weg,” aldus Berghuis, die ook bij een gelijkspel had gebaald. Het werd echter nog erger. Waar Mohammed Kudus de 3-2 op zijn schoen had, prikte Feyenoord de winnende 2-3 binnen vanuit een standaardsituatie. Dat blijft een probleem in Amsterdam.

Het kampioenschap is verder weg dan ooit. Ajax kwam de laatste weken dichtbij, maar lijkt tegen Feyenoord een cruciale slag te hebben verloren. Opgeven wil Berghuis echter niet. “Zes punten, met het programma van beide teams, is moeilijk in te halen. Je weet het nooit. We doen er alles aan doen onze duels te winnen. Dan kijken we of het genoeg is. Feyenoord heeft het goed gedaan. Gefeliciteerd.”

Aanbevolen
Tadic heeft geen spijt dat hij Ajax als favoriet voor klassieker bestempelde

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >