Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Heitinga baalt dat Ajax na rust achteruitliep en duels niet aanging

Na de verloren klassieker (2-3) gaf John Heitinga tekst en uitleg. Met een donderwolk boven zijn hoofd liet hij weten te balen van een apathisch Ajax na rust. De titel lijkt uit zicht na de zeperd tegen Feyenoord, maar de trainer zegt niet op te geven.

19 maart 2023 - 18:08
Heitinga 1200 (3)
Heitinga wil de titelstrijd nog niet opgeven. © Pro Shots

“Opgeven doen we niet, maar deze voelen we wel. Dat is duidelijk,” klonk het reëel uit de mond van Heitinga. “Het liefst ga ik verder met bouwen, maar er breekt een interlandperiode aan. Het enige dat we kunnen doen, is wedstrijden winnen als de jongens terug zijn. We moeten de achtervolging opnieuw inzetten. De rest hebben we niet in de hand.”

Ajax liet twee gezichten zien tijdens de klassieker. Na een slappe start en een vroege achterstand, herpakte de ploeg zich op uitstekende wijze. Met goed spel en strijd voetbalde Ajax zichzelf vrij snel terug in de wedstrijd. De doelpunten van Edson Álvarez en Dusan Tadic waren op dat moment logisch, gezien het spelbeeld.

Er leek dan ook weinig aan de hand rond de rust. Schijn bleek te bedriegen. Hoe anders Ajax na de thee voor de dag kwam, was onbegrijpelijk. Heitinga leek het ook niet helemaal te bevatten, zo liet hij weten op vragen van Ajax Life.

Aanbevolen
Tadic heeft geen spijt dat hij Ajax als favoriet voor klassieker bestempelde

“Hoe we uit de kleedkamer kwamen… Dat is niet zoals we het willen zien. We liepen plots achteruit, terwijl we naar voren moesten. We hadden in de duels moeten komen, zodat ze bij Feyenoord niet meer aan de bal kwamen. Dan sta je maar een-op-een achterin. Als je er centraal achterin eentje over hebt, moet je doorstappen en de duels aangaan. Dat deden we niet goed. Dat moeten we echt bij onszelf zoeken. Het is niet dat ze bij Feyenoord iets heel spannends deden.”

De trainer kreeg ook vragen over Calvin Bassey, die een hoogst ongelukkige wedstrijd speelde. Heitinga beaamde dat diens spel aan de bal niet goed was, maar nam de verdediger ook in bescherming. “Voetbal is een teamsport. Ik hou er niet van een speler uit te lichten. Bassey staat er vanwege zijn defensieve kwaliteiten, maar als hij aan de bal is, moeten zijn ploeggenoten hem ook beter helpen. Toch verstopt hij zich niet. Hij gaat gewoon door en is leergierig. Dat valt te prijzen.”

Over de beslissing van de arbitrage om Quilindschy Hartman te sparen, wilde Heitinga niet te veel zeggen. De Feyenoordverdediger had al vroeg tegen zijn tweede gele kaart aan kunnen lopen, maar die werd door Danny Makkelie niet gegeven. Hartman werd daarop snel gewisseld. Heitinga: “Het zijn dingen waar ik geen invloed op heb. Ik moet de beelden nog terugzien, maar een rode kaart zou ons wel hebben geholpen.”

Aanbevolen
Berghuis feliciteert oud-werkgever en is reëel over titelstrijd

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >