Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Heitinga kreeg glimlach op gezicht van eerste halfuur Ajax

John Heitinga was na afloop van sc Heerenveen - Ajax (2-4) een tevreden mens. Dat had uiteraard veel te maken met de geïncasseerde driepunter, maar de trainer was vooral blij met het vertoonde spel in de eerste dertig minuten.

12 maart 2023 - 18:33
Heitinga 1200
Heitinga overtuigend coachend langs de zijlijn. © Pro Shots

“Van ons eerste halfuur kreeg ik een glimlach op mijn gezicht,” stak Heitinga zijn terugblik op de wedstrijd van wal. “En dan vooral door de manier waarop we speelden. Als ik kijk naar de eerste helft… Het baltempo, de positiewisselingen en de agressieve druk naar voren. Daar genoot ik van. Het bracht Heerenveen in de problemen.”

Met de zege houdt Ajax de druk er vol op bij titelconcurrent Feyenoord. En dat terwijl de wereld er niet zo lang geleden heel anders uit zag. “We stonden toen vijfde, hè?” haalde Heitinga nog maar even terug. “We zijn met z’n allen een weg ingeslagen en weigeren de laatste weken gewoon om te verliezen.”

Het deed Heitinga deugd om te zien dat Ajax voor rust het net zo goed wist te vinden. “Ik was na NEC-thuis kritisch op onze aanvallers. Toen kregen we veel kansen, maar scoorden we niet. Nu was bijna elk schot op doel een treffer. Toch hadden we voor rust – en dat klinkt misschien gek – sneller weg moeten lopen. De mogelijkheden waren er om vaker te scoren. De 1-3 was dan ook een smetje. Dan zie je dat ze bij Heerenveen weer hoop krijgen.”

Aanbevolen
Taylor vindt treffer van Bergwijn net iets mooier dan die van Álvarez

Toch vond Heitinga dat zijn ploeg niet echt in de problemen kwam, al baalde hij van het spel na de thee. “Heerenveen wisselde drie keer voor rust. Dat is een groot compliment voor mijn ploeg. Gelukkig maakten we na rust meteen de 1-4, al werden we daarna pas echt slordig. De veldbezetting werd matig. We hadden ook veel langer en beter op balbezit moeten spelen. Maar goed, over de eerste dertig minuten ben ik heel erg tevreden.”

Tevreden is de trainer ook over Steven Bergwijn. “Ik denk dat Stevie een groot compliment verdient. Heel veel mensen roepen en vinden dingen over hem. Hij ging echter stoïcijns door. Dat is knap. Dan komt het ook vanzelf weer. Hij maakte een schitterende goal en was dicht bij een tweede. Het was jammer dat die bal op de paal ging in plaats van erin. We gaan zeker nog heel veel plezier aan Bergwijn beleven.”

Ajax kreeg kreeg wel twee op het oog onnodige tegentreffers te verwerken. Bij beide doelpunten ging Gerónimo Rulli niet vrijuit. Natuurlijk werd Heitinga ernaar gevraagd. De oefenmeester nam zijn goalie echter in bescherming.

“Ik moet de tegendoelpunten nog terugzien, maar wil nu vooral genieten van de doelpunten die we zelf hebben gemaakt. Deze overwinning is een collectieve prestatie en daar hoort Rulli bij. We moeten ook zorgen dat dergelijke voorzetten eruit worden gehaald.”

Aanbevolen
Ajax voert druk op met cruciale zege in Heerenveen en dit valt op

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >