Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Taylor vindt treffer van Bergwijn net iets mooier dan die van Álvarez

Kenneth Taylor was uit bij sc Heerenveen (2-4) trefzeker en belangrijk. Een weekje eerder werd hij nog gepasseerd. Dat bleek eenmalig. In het Abe Lenstra Stadion stond hij weer in de startopstelling. Dat stemde hem vrolijk.

12 maart 2023 - 17:41
Taylor 1200
Taylor haalt doeltreffend uit in Friesland. © Pro Shots

Met een glunderend gezicht meldde Taylor zich in de persruimte van sc Heerenveen. Hij maakte de negentig minuten vol en schoot na rust de vierde Ajaxtreffer tegen de touwen. Daar zat wel wat geluk bij, vond hij zelf.

“Jurrien en ik konden alletwee aan de bal komen, maar ik zei: ‘ik, ik’. Ik pikte de bal op en ging langs wat Heerenveenspelers. Toen dat lukte, schoot ik. Met een beetje geluk zat-ie erin. Nee, ik hecht niet heel veel waarde aan scoren, maar dit was natuurlijk wel heel lekker. Het is niet zo dat ik baal als ik niet scoor. Als we maar winnen.”

Hij vond zijn doelpunt ook zeker niet de mooiste van de vier Amsterdamse treffers. “Nee, die van Steven Bergwijn vond ik het mooist. Vooral wegens het combinatiespel in aanloop naar het doelpunt. Hij maakte het ook mooi af. Het zag er simpel uit, maar hij deed dat knap. Maar die goal van Edson Álvarez was ook wel echt lekker, hè?”

Aanbevolen
Ajax voert druk op met cruciale zege in Heerenveen en dit valt op

Taylor sprak continu met een gulle lach. De reserverol bij NEC-thuis (1-0) vond hij uiteraard niet tof. “Je wilt altijd spelen en ik vond het niet leuk. De trainer maakte de keuze en gaf uitleg. Daar moet ik dan mee dealen. Deze wedstrijd kreeg ik gelukkig de kans om te laten zien dat ik moet spelen.”

De middenvelder genoot van de eerste dertig minuten, waarin Ajax geen spaan heel hield van de Friezen. “We speelden lekker. Het geeft ook veel vertrouwen richting de klassieker. Wat daarvan de uitslag wordt? Dat zien we zondag, maar we gaan wel winnen.” En weer die lach.

Verder wil Taylor ook niet te veel naar Feyenoord kijken. Liever richt hij het vizier op zijn eigen ploeg. “Als we alles winnen,  zijn we kampioen. Dat klinkt simpel. Dat is het natuurlijk niet, maar feitelijk is het wel zo.”

Taylor had het in het Abe Lenstra Stadion in elk geval goed naar de zin gehad. Dat had ook met zijn positie te maken. “De achtpositie is mijn lievelingsplek. Ik vind het overigens niet erg om op zes te spelen, hoor. Als de trainer het vraagt, speel ik ook rechtsback. Op acht komen mijn kwaliteiten wel het beste naar boven.”

“Ik ben een speler die graag loopt,” lichtte Taylor zijn voorkeur nader toe. “Box to box. Op de zespositie moet je toch meer voor de verdediging voetballen en simpel spelen. Ik heb liever wat meer vrijheid in mijn keuzes.”

Aanbevolen
Heitinga kreeg glimlach op gezicht van eerste halfuur Ajax

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >