Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Heitinga grapt dat hij arbiter en VAR nodig heeft tijdens trainingen

John Heitinga is dik tevreden over de arbeidsethos en de strijd die zijn spelers tonen tijdens trainingen. Die zijn zo fel, dat arbitrage soms geen overbodige luxe zou zijn, zo stelde de grappende trainer na de 2-4-zege op sc Heerenveen.

13 maart 2023 - 09:05
Heitinga 1200 (1)
Heitinga weet dat er kwaliteit in de groep zit. © AFC Ajax

Heitinga voerde in het Abe Lenstra Stadion slechts één wissel door: Brian Brobbey voor Steven Bergwijn. De trainer stelde tegenover Ajax Life dat hij geen reden had om meer te wisselen. “De jongens waren uitgerust, want we hadden midweeks geen programma.” Qua fitheid was vaker wisselen dus geen noodzakelijk iets.

De meeste spelers op de bank komen maandag alsnog in actie met Jong Ajax. De beloftenploeg gaat op bezoek bij NAC. Dan krijgen Francisco Conceição, Lorenzo Lucca, Jorrel Hato, Kian Fitz-Jim, Youri Regeer en Youri Baas alsnog hun minuten. “Dat is ook mooi voor hun ontwikkeling. Het zijn de keuzes die je maakt.”

Uiteraard had Heitinga liever wel midweekse wedstrijden gehad, want dan zou Ajax immers nog Europees actief zijn geweest. Nu dat echter niet zo is, maakt hij van de nood een deugd.

Aanbevolen
Heitinga kreeg glimlach op gezicht van eerste halfuur Ajax

“De afgelopen week was er eindelijk eentje zonder midweeks programma. Dan kun je ook veel meer aan details werken. De buitenwereld ziet alleen de momenten tijdens wedstrijden. Maar wij – staf en spelers – zijn op dagniveau constant met elkaar bezig.”

En dan gaat het er fel aan toe, benadrukt Heitinga. “Ik kan jullie het volgende vertellen: bij een van de laatste partijen had een scheidsrechter, twee grensrechters en een VAR geen overbodige luxe geweest. Zo fel werd er getraind. Dat is ook wat ik wil. Ik wil dat de jongens trainen zoals ze spelen en andersom. Dat is de basis. Zo moet het zijn.”

“Ik wist altijd dat er veel kwaliteit in deze groep zit, maar we moesten eerst vertrouwen tanken. Dat lukt simpelweg door te winnen. Dat is wat we nu doen.”

Aanbevolen
Taylor vindt treffer van Bergwijn net iets mooier dan die van Álvarez

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >