Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Uit de oude doos: toen Ajax een elftal aan spelers kocht

Transferkoorts is gaande bij veel Ajacieden. Wie gaan er? Wie komen er? Er gaat veel veranderen. Net als vorig seizoen het geval was. Of wat te denken van seizoen 1999/2000? Toen werd een elftal aan spelers gehaald, maar niet met het gewenste resultaat.

21 juni 2023 - 13:18

Toch maakten de nieuwe Ajaxspelers een gevoel van euforie los. De teneur was toen dat de club niet alleen verstandig, maar ook kwaliteitsrijk had ingekocht. In seizoen 1997/1998 kocht Ajax er onder Morten Olsen immers ook op los en dat beviel goed.

Ook nu leek het allemaal niet zo gek. We zagen jong talent als John Nieuwenburg, de van een uitleenstage bij FC Utrecht teruggekeerde John O’Brien, het Australische talent Jason Culina en het onbekende maar als sensationeel gepresenteerde vleugelspelertje Pius Ikedia.

Aanbevolen
Unieke beelden: Ajax beleeft doldwaas avontuur in Ivoorkust

Zij werden ondersteund door mannen met een rijke ervaring als Aron Winter, Frank Verlaat, Stanley Menzo en Jan van Halst. En wat te denken van de absolute internationale topvoetballer Brian Laudrup? Als klap op de vuurpijl kwam topschutter Nikos Machlas over, om de verwachtingen verder op te voeren. Tot slot vond Ajax in Roemenië een linksbenige verdediger in de persoon van Cristian Chivu.

De toenmalig directeur spelersbeleid Danny Blind voorzag trainer Jan Wouters van het juiste materiaal, zo klonk het in de voorbereiding. We weten allemaal hoe het is afgelopen: niet zoals vooraf bedacht. Wouters verliet voortijdig de Arena, Blind bedankte voor zijn functie en er was kritiek op de jeugdopleiding.

In bovenstaande video uit de oude AT5-doos zien we veel lachende gezichten, maar achteraf waren media en supporters vooral te spreken over de bijdrages van Laudrup en Chivu.

Aanbevolen
Toffe beelden: bevlogen radiocommentaar bij veroveren derde ster

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >