Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Toffe beelden: bevlogen radiocommentaar bij veroveren derde ster

Over 15 mei 2011 is al veel gezegd en geschreven. Van de dag dat Ajax de derde ster veroverde krijgen we echter nooit genoeg. Ook op de radio werd de zenuwslopende kampioenswedstrijd tegen FC Twente (3-1) intens beleefd. Dat bewijzen onderstaande beelden.

Door Jordy Haak
21 september 2022 - 12:15

Iedere Ajacied weet nog exact waar hij was op die bewuste zondagmiddag in 2011. De dertigste landstitel was immers iets speciaals en maakte heel wat los in Amsterdam en omstreken. Natuurlijk stonden ruim 50.000 Ajacieden op de tribunes van de toenmalige Amsterdam Arena, maar de club had het stadion wel drie keer kunnen uitverkopen.

Alle supporters zonder toegangskaartje beleefden de wedstrijd elders. In de volgepakte kroegen in de binnenstad, thuis voor de televisie of wellicht zelfs onderweg. Die laatste groep was veelal aangewezen op de radio om de laatste ontwikkelingen op het veld te volgen. Gelukkig waren de mannetjes van NOS Langs de Lijn van de partij.

Aanbevolen
Oproep: welke Ajacied met bijzonder verhaal wil in onze videoserie verschijnen?

Namens Radio 1 zaten Bas Ticheler en Andy Houtkamp op de perstribune van de Arena, terwijl Twan van Peperstraten en Tom van ’t Hek in de studio de boel aan elkaar praatten. In onze zoektocht naar unieke beelden, stuitten we op een video waarin we een kijkje achter de schermen krijgen bij Langs de Lijn. Juist ja, tijdens de kampioenswedstrijd van 2011.

We horen en zien hoe er geschakeld wordt tussen verschillende stadions. De verslaggever op het Leidseplein mag vertellen hoe de wedstrijd aldaar wordt beleefd en natuurlijk komen de goals voorbij. “Doelpunt voor Ajax! Het lijkt me dat-ie binnen is, hoor. Die derde ster!” horen we Houtkamp brullen.

De treffers staan nog op ons netvlies gebrand, maar het is ook onwijs leuk om het bevlogen radiocommentaar een keer terug te horen. Dat kan met bovenstaande video, die door marruk68 op YouTube werd geplaatst.

Wil je meer content uit dit memorabele kampioensjaar? Check dan vooral onze podcastspecial over tien jaar derde ster

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >