Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke beelden: Ajax beleeft doldwaas avontuur in Ivoorkust

Ajax doet in 1979 mee aan een kersttoernooi in Ivoorkust. De reis naar Afrika valt het best te omschrijven als een wonderlijke trip, waarin de meest bizarre taferelen voorbijkomen. Harry Vermeegen is erbij als verslaggever. Over unieke beelden gesproken…

13 april 2023 - 14:48

De video is zo bizar, dat we bijna niet weten hoe de omschrijving te beginnen. Bij aankomst in Ivoorkust worden de Ajacieden verwelkomd met Afrikaanse dans en muziek. De meegereisde kok vertelt ondertussen dat hij een oneindige reeks aan Nederlandse producten heeft meegenomen: van hagelslag tot pindakaas.

Ga er maar eens goed voor zitten, want deze video is vanaf de eerste minuut uniek in zijn soort. Na een bezoek aan een lokale markt, binden de Ajacieden in een ijshal de schaatsen onder. Ja, dat lees je goed. Simon Tahamata gaat de strijd aan met Jan Everse. Dat alleen al is een grappig tafereel, maar hilarisch wordt het wanneer iemand anders in alleen een onderbroek voorbij flitst.

Het gezelschap verplaatst zich uiteindelijk naar het voetbalveld. Vermeegen doet verslag van de wedstrijden. We zien een paar mooie goals van Ajax voorbijkomen, maar al snel ontspoort de boel.

Aanbevolen
Gouwe ouwe: bij Jiskefet is ‘Mijn club’ niet alleen mooi, maar ook grappig

Het is slechts een voorproefje van een nog gekkere finaledag. De camera’s registreren feilloos hoe meerdere wedstrijden volledig uit de hand lopen. Ridicule beslissingen van de scheidsrechter leiden tot totale chaos. Verschillende spelers reageren tussendoor op de vragen van Vermeegen. Dat gaat er niet altijd even politiek correct aan toe, met Tscheu La Ling in de hoofdrol.

Hoe dit kolderieke verhaal afloopt? Daarvoor moet je zelf even naar de video kijken. Aan de beeldkwaliteit zie je duidelijk dat het oude opnamen zijn, maar we kunnen je garanderen dat je zelden zo’n aparte video over Ajax gaat zien. In dit geval durven we oprecht te spreken over unieke beelden.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >