Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Gouwe ouwe: bij Jiskefet is ‘Mijn club’ niet alleen mooi, maar ook grappig

Wekelijks klinkt ‘Mijn club’ uit de kelen van duizenden Ajacieden op de tribune. Een lied waaruit onze onvoorwaardelijke liefde voor Ajax blijkt. Toch ontstond het ooit als een parodie. We doken het originele filmpje van Jiskefet op!

11 april 2023 - 13:51

Struinen door het repertoire van Jiskefet, is een fijne bezigheid. De sketches van Kees Prins, Herman Koch en Michiel Romeyn zijn dusdanig hilarisch, dat we er steevast kramp in de kaken van krijgen. Nog leuker wordt het wanneer Ajax er een rol in speelt. Of iets dat met onze club te maken heeft.

Dat laatste is in dit filmpje het geval. We zien Kees Prins in een skybox de microfoon ter hand nemen en Mijn club zingen. Het nummer is al in het begin van deze eeuw geadopteerd door Ajaxsupporters. Sindsdien wordt het steevast gedraaid in de Johan Cruijff Arena. Toch begon het ooit als een persiflage op een voetballied.

Aanbevolen
Gouwe ouwe: Lullo’s maken zich op voor Europees Ajaxtripje

Prins schreef de tekst zelf. “De muziek is door Vincent van Warmerdam gemaakt bij een sketch over een skybox,” vertelde de acteur veertien jaar geleden al aan Het Parool. “Ik had gevraagd om een kruising tussen de muziek van André Hazes en Queen. Dat leek me een fijne combinatie voor een voetballied. Het is goed gelukt.”

Mijn club geeft een gevoel van saamhorigheid. Of het nu goed of slecht gaat met Ajax. We genieten er altijd van het lied uit volle borst mee te zingen. Toch is het ook heerlijk de originele sketch een keer te bekijken, waarin Prins een ode brengt aan Bep van Mokum.

Van zijn ronde gestalte en het gigantische cognacglas krullen je mondhoeken vast omhoog. De fitnessdames en de kolderieke setting maken het plaatje compleet. Even lachen dus. En tegelijkertijd genieten van een fraai voetballied.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >