Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Gouwe ouwe: Lullo’s maken zich op voor Europees Ajaxtripje

Wie nog niet is overtuigd dat humor en sport een goede combinatie kunnen zijn, moet wat vaker naar Jiskefet kijken. In onze zoektocht naar leuke beelden, stuitten we op een klassieker van De Lullo’s. Met de toepasselijke titel: Ajax.

02 juni 2022 - 16:09

Wellicht moet je daarbij direct denken aan de sketch over de voetbalvader. Dat is inderdaad een pareltje, maar de mannen van Jiskefet maakten nog veel meer hilarisch materiaal. Ajax komt daarin zo nu en dan terug. Zo ook in bovenstaande video, waarin De Lullo’s onwijs veel zin hebben in de aanstaande voetbalwedstrijd van Ajax.

Kort opfrissertje: de afleveringen van De Lullo’s gaan over drie studenten die vooral buiten hun dispuut een actief leven hebben, waarin alcohol en seks de hoofdrol spelen. Corpsballen Kerstens, Kamphuys en Van Binsbergen – hilarisch vertolkt door Herman Koch, Kees Prins en Michiel Romeyn – maken zich in deze video op voor een Europese uitwedstrijd van Ajax.

Aanbevolen
Gouwe ouwe: voetbalvader diep teleurgesteld in zoontje

Althans, Van Binsbergen moet zich eerst nog bewijzen aan zijn huisgenoten. Voldoende kennis van ons mooie clubje uit Amsterdam is immers een vereiste om mee te mogen op het tripje naar Athene. En dus wordt Van Binsbergen onderworpen aan een heus kruisverhoor, waarbij hij steeds netjes op zijn plekkie moet plaatsnemen.

Het werkt direct op de lachspieren. Met iedere vraag die wordt gesteld, neemt de hilariteit toe. “Is Litmanen links- of rechtsbenig? En met welk stripfiguur wordt Marc Overmars vergeleken?” De spanning wordt aardig opgebouwd en we worden steeds nieuwsgieriger of Van Binsbergen mee mag met zijn vrienden.

De mannen krijgen bovendien te maken met een probleem. Hun vlucht blijkt namelijk over vijf minuten al te vertrekken. Gelukkig bedenken ze daar razendsnel een oplossing voor. Wat voor oplossing? Daarvoor moet je zelf de video bekijken. Zes minuten aan beeldmateriaal, waarmee de lachspieren goed worden getraind.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >