Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Gouwe ouwe: voetbalvader diep teleurgesteld in zoontje

YouTube is een heerlijke vergaarbak van uniek materiaal en voor uniek materiaal kun je zomaar uitkomen bij deze klassieker van Jiskefet: de voetbalvader. Je kunt deze niet vaak genoeg kijken, hij blijft leuk! Een ware klassieker!

14 mei 2020 - 14:34

De video start met een blik op De Meer, waar we een snuitertje zien in Ajaxkloffie met een bal onder de arm en een grote voetbaltas. En een vader. Een diep teleurgestelde vader. Zelfs een tot wanhoop gedreven vader.

Wat is er aan de hand? Nou, zoonlief voldoet niet aan de verwachtingen van papa, geweldig neergezet door Michiel Romeyn. “Weet je dat je papa heel verdrietig hebt gemaakt,” foetert vader richting het ventje, bij wie de schoudertjes hangen, terwijl hij verdrietig naar de grond staart.

Vader heeft er naar eigen zeggen ‘alles voor opgegeven’ om van zijn zoon een grote voetballer te maken, maar die droom lijkt in duigen te vallen en het leed van de gepassioneerde vader lijkt niet te overzien. Zelfs zijn huwelijk is op de klippen gelopen door die wens en zoonlief krijgt daarvan de schuld.

“Weet je waarom mama is weggelopen? Weet je wat jij papa gekost hebt? Weet je waarom papa elke avond weg moest? Om bij te werken! Papa heeft zelfs zijn auto moeten verkopen, omdat papa van zijn zoon een grote voetballer wilde maken ja! Papa kan wel janken!”

Het is en blijft werkelijk een briljante sketch. Alles wordt onwijs uitvergroot, maar je ziet dit soort types – als je goed kijkt – soms zomaar langs de kant van een willekeurige amateurwedstrijd staan.

In dit stukje satire zat destijds wellicht ook een boodschap, al weet je dat met de mannen van Jiskefet natuurlijk nooit zeker.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >