Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Internationals Ajax keren woensdag terug in Amsterdam

Maurice Steijn moest het de afgelopen weken doen met een flink uitgedunde selectie, maar vanaf woensdag keren de meeste internationals terug van vakantie.

11 juli 2023 - 14:05
Spelers Terug 1200
Ook deze twee vrienden keren terug van vakantie. © AFC Ajax

Dat betekent dat we aanvoerder Dusan Tadic weer terugzien op De Toekomst. Dat geldt eveneens voor mannen als Brian Brobbey, Devyne Rensch, Calvin Bassey, Francisco Conceição, Kenneth Taylor en Steven Bergwijn. Ook Mohammed Kudus – die het liefst een transfer maakt – meldt zich nog ‘gewoon’ in Amsterdam.

Steijn moet echter nog even geduld hebben voor hij Edson Álvarez en Jorge Sánchez op de training kan verwelkomen. Het duo is immers met Mexico actief op de Gold Cup. En daar gaat het sportief voor de wind, want de twee Ajacieden plaatsten zich voor de halve finale na een 2-0-zege op Costa Rica. Jamaica is donderdag de volgende tegenstander.

Aanbevolen
Informatie kaartverkoop oefenduels met Augsburg en Dortmund

Net als Kudus hoopt ook Álvarez een stap naar een andere club te maken, maar echt vlot gaat het nog niet met de uitgaande transfers. Alleen Arsenal werd vooralsnog concreet voor Jurriën Timber. Voor Ajax is te hopen dat geïnteresseerde clubs snel in actie komen, zodat het zelf ook kan doorpakken bij het aantrekken van vervangers.

Ajax oefent op dinsdag 18 juli tegen Shakhtar Donetsk. Dat gebeurt helaas op De Toekomst achter gesloten deuren. RSC Anderlecht is op zaterdag 22 juli de sparringpartner in Brussel.

Vervolgens verblijft de ploeg van Steijn van maandag 24 juli tot en met zaterdag 29 juli in Herzogenaurach op de Adidas World of Sports Campus. Dat trainingskamp wordt op de laatste dag afgesloten met een oefenwedstrijd tegen FC Augsburg.

Het laatste oefenpotje staat voor zondag 6 augustus op de kalender. Dan speelt Ajax in het Signal Iduna Park tegen Borussia Dortmund.

Aanbevolen
PLIEP, een nieuw seizoen begint bijna!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >