Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

PLIEP, een nieuw seizoen begint bijna!

PLIEP! Ik schrik van de geluidsmelding, terwijl het scherm van mijn mobieltje oplicht. Een pop-up van de Ajax-app met de tekst: ‘Je hebt een ticket voor Ajax - Heracles ontvangen.’

11 juli 2023 - 09:53
Blog Piep 1200
Wat krijgt hij nog voor elkaar in vier weken tijd? © AFC Ajax

Die had ik effe niet zien aankomen. Toch duurt het nog maar een maandje voordat de eredivisiebal weer rolt in de Johan Cruijff Arena. De zin in Ajax slaat meteen toe, maar vrijwel gelijktijdig besef ik dat ik Heracles-thuis niet in het stadion ga zien.

Mijn zojuist verkregen kaartje stuur ik daarom in één ruk door naar een vriend. Zelf bekijk ik de seizoensopener vermoedelijk op een terras, ergens langs de kust op Tenerife. Tapbiertje, zonnetje op de bol, beetje ouwehoeren met andere voetballiefhebbers op hetzelfde terras. Soms ook met die van andere clubs. Sarren onderling. Op een of andere manier vind ik dat ook altijd wel mooi.

Nog een maandje. Dan begint het allemaal alweer. In die korte tijd gebeurt vast nog belachelijk veel. Welke jeugdtalenten drukken hun neus tegen het venster tijdens de voorbereiding? Welke (harde) keuzes maakt Maurice Steijn? Met welke selectie kan hij überhaupt aan de slag? Welke spelers komen? Wie gaan?

Tussen hoop en vrees. Dat is een beetje mijn gemoedstoestand richting een nieuwe voetbaljaargang.

Tussen hoop en vrees. Dat is een beetje mijn gemoedstoestand richting een nieuwe voetbaljaargang. Ajax is nog lang niet klaar voor de start, maar de motoren draaien desondanks al. Die van mij ook, want de reis naar Herzogenaurach – waar Ajax op trainingskamp gaat – is zojuist geboekt. Vanuit Duitsland volgen we Ajax op de voet tot en met de oefenwedstrijd tegen FC Augsburg.

Een nieuwe ‘PLIEP’. Wederom licht mijn telefoonscherm op. Booking.com bevestigt van alles voor mijn verblijf in de schaduw van het Adidas World of Sports campus. Het is voor mij inmiddels onmogelijk om geen zin in het nieuwe seizoen te hebben. Of nou ja, misschien ben ik eerder nieuwsgierig.

Nieuwsgierig naar de nieuwe Sergiño Dest bijvoorbeeld. Toen ik een paar seizoenen geleden de voorbereiding meemaakte in het Oostenrijkse Bramberg am Wildkogel, werd meteen duidelijk dat Dest op de deur klopte. Wat liet hij zich daar ge-wel-dig zien. Kik Pierie was er ook al. In de bergen ging toen alles te snel voor hem. Het zou ook niet goedkomen.

‘PLIEP!’ Ja hoor, wéér een pushbericht. Van Ajax. Transfernieuws? Nee. De losse kaartverkoop voor seizoenkaarthouders gaat starten. Leden van Supportersvereniging Ajax zijn donderdag vanaf 10.00 uur aan de beurt.

Ja mensen, nog maar vier weekjes. Dan schalt de stem van stadionspeaker Rob van Rossum als vanouds door de Johan Cruijff Arena. Hij leest dan de basiself voor. Ik ben daar niet bij, maar ontvang de startformatie – terwijl ik een slok neem van mijn halve liter San Miguel – vast via een pushmelding: ‘PLIEP!’

Mij benieuwen welke spelers ik dan op mijn schermpje zie verschijnen.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >