Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Video met rondleiding over Adidas World of Sports campus

De Ajaxselectie verblijft van maandag 24 tot en met zaterdag 29 juli 2023 in Herzogenaurach, een plaats in de Duitse deelstaat Beieren. Deze plek op bijna zeshonderd kilometer afstand van de Johan Cruijff Arena is niet zomaar gekozen. Ajax strijkt namelijk neer op de Adidas World of Sports campus.

04 juli 2023 - 10:04

Het is voor het eerst dat het eerste elftal van Ajax een volledig trainingskamp belegt op de campus van kledingsponsor Adidas. Diverse Ajaxdelegaties gingen de hoofdmacht al voor. Op het internationale hoofdkantoor van Adidas zijn alle faciliteiten aanwezig. Ajax spreekt over een ‘state-of-the-art trainings- en verblijfscentrum’, waar eerder al andere ploegen en topatleten trainden en verbleven.

Denk bijvoorbeeld aan het Duitse elftal. De nationale ploeg trainde op dezelfde plek ter voorbereiding op het EK 2024. We begrijpen dat het echt gaat om het beste van het beste wat betreft sportfaciliteiten in Duitsland. Ook Arsenal streek er afgelopen zomer neer voor een trainingskamp. Herzogenaurach is een logische vestigingsplek voor Adidas, want het is de plaats waar de Duitse multinational zijn oorsprong vindt. En de plek waar het schoenen, kleding en accessoires ontwerpt en produceert.

In deze video neemt een vlogger je mee over het volledige terrein. Dat geeft je een beetje een idee waar de Ajacieden deze maand neerstrijken. Hij laat ook zien hoe het verblijfscentrum eruitziet, wanneer sportploegen te gast zijn op de campus. Los van hard trainen, is er zo te zien genoeg ruimte voor ontspanning en een verfrissende duik in het zwembad.

Aanbevolen
FC Den Bosch als opponent toegevoegd aan lijstje oefenduels Ajax

De Adidas World of Sports campus is enorm groot. Het herbergt alle belangrijke faciliteiten van het sportartikelenbedrijf, waaronder het hoofdkantoor. Stapsgewijs is het ontwikkeld tot wat het nu is. Het complex vormt een unieke werkplek. Sinds 2019 werken alle medewerkers van Adidas op het hoofdkantoor van het bedrijf. Op het 59 hectare tellende terrein kunnen de werknemers tussen de bedrijven door naar hartenlust sporten.

De faciliteiten bieden daartoe tal van mogelijkheden. Op de campus vinden we het Adi Dassler stadion, met daarin een strak gemaaid voetbalveld met er omheen een atletiekbaan. Verder is er een beachvolleybalveld, een tennisbaan, een klimtoren, trampolines en een uitgebreid uitgeruste fitnessruimte. Geinig feitje: voor de ondergrond van de buitenruimtes gebruikte men gerecyclede Adidassneakers.

Blikvanger van het complex is het Arena-gebouw, waar 34 maanden aan is gebouwd. Het pand heeft de uitstraling van een voetbalstadion. Liefst tweeduizend medewerkers van Adidas werken hier op een vloeroppervlak van circa 52.000 vierkante meter. De entree is het paradeplaatje en wordt gedomineerd door een prachtige trappenconstructie met 136 treden. Volgens Adidas verbruik je net zo veel energie als bij een marathon als je een jaar lang elke werkdag eenmaal de trap op en af gaat.

Aanbevolen
Sommige dingen veranderen nooit

Op de campus staat ook het Laces-complex. Dit is het researchcentrum van Adidas. Hier werken zo’n zeventienhonderd designers, ontwikkelaars, wetenschappers en marketingmedewerkers. Het complex bestaat uit een verzameling gebouwen, die rond een overdekte binnenplaats zijn gegroepeerd. Het atrium is doorkruist met allerlei loopbruggen. Deze houden het geheel als ‘veters’ bijeen. Vandaar de naam. Van bovenaf lijkt het complex ietwat op een sportschoen.

Ajax sluit het trainingskamp af met een oefenduel. Dat is traditie, nietwaar? FC Augsburg is op zaterdag 29 juli de sparringpartner. De WWK ARENA – op zo’n tweeëneenhalf uur rijden van Herzogenaurach – is de plaats van handeling. We zijn uiteraard reuze nieuwsgierig welke spelers we dan onder Maurice Steijn aan het werk gaan zien.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >