Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic enthousiast over Heitinga als hoofdtrainer van Ajax

John Heitinga heeft een sterke indruk gemaakt op Dusan Tadic. De interim-trainer had slechts twee dagen om Ajax voor te bereiden op het duel met Excelsior (1-4), maar toonde in dat korte tijdsbestek aan dat hij de kwaliteiten heeft om de hoofdmacht te leiden.

29 januari 2023 - 17:39
Tadic Reactie 1200
Tadic scoort en geeft twee assists. © Pro Shots

Het tijdspad tussen het ontslag van Alfred Schreuder en de eerstvolgende competitiewedstrijd was extreem kort. Er moest rap worden geschakeld. Zodoende dus stond Heitinga vrijdag plots voor de groep. Eigenlijk zou hij Schreuder gaan assisteren, maar nadat de situatie van de voormalig hoofdtrainer onhoudbaar was geworden, veranderde het plan.

In Rotterdam zat Heitinga als eindverantwoordelijke op de bank. Eén overwinning later is het vanzelfsprekend nog veel te vroeg om conclusies te trekken, maar de eerste indruk die Tadic kreeg van Heitinga, is goed. “Hij is iemand met veel energie en enthousiasme,” vertelt de aanvoerder voor de camera van ESPN. “Hij was heel duidelijk en direct naar de spelers toe. Dat is goed.”

We hoorden al dat Heitinga de selectie heeft geconfronteerd met de stand op de ranglijst. Het eergevoel van de spelers werd aangesproken. Ook maakte hij enkele opvallende keuzes in zijn opstelling. Zo zat Calvin Bassey op de bank, mocht Mohammed Kudus zich laten zien als rechtsbuiten en verhuisde Tadic naar de spitspositie.

Aanbevolen
Heitinga opende bespreking door plaatje van ranglijst te laten zien

Een plek die hij voorheen vaak in grote wedstrijden bekleedde. “Ik wil alles doen voor Ajax en de club kampioen maken. Dan maakt het niet uit op welke positie. Ik denk dat ik in de spits nog steeds goed kan spelen,” aldus Tadic, die opgelucht reageerde na de zege op Excelsior. Eindelijk mocht zijn ploeg weer een driepunter bijschrijven.

“De eerste helft was niet goed. We hadden problemen met de restdefensie. Gerónimo Rulli verrichtte een aantal goede reddingen. De zege is echter het belangrijkst. Het is belangrijk dat we elkaar nu beter blijven maken.”

Tadic zegt zich verantwoordelijk te voelen voor het ontslag van Schreuder. “Het is altijd slecht als de trainer eruit gaat. Nu moeten wij als spelers ook onze verantwoordelijkheid nemen en vechten voor de club. We moeten trots zijn op het shirt en ons realiseren dat we spelen bij de mooiste club van de wereld.”

De lovende woorden van Tadic over Ajax kennen we ondertussen wel, maar toch voel je aan alles dat de liefde voor de club diep zit bij de Serviër. Hij wil meer titels pakken in het wit-rood-wit. Alleen een wederopstanding telt. De vraag is of dat in de komende duels moet gebeuren met Heitinga als hoofdtrainer. De clubleiding heeft er nog geen uitsluitsel over gegeven.

“Die beslissing is natuurlijk niet aan mij, maar hij heeft een uitstekende eerste indruk gemaakt. Heitinga is een echte Ajacied. De supporters houden van hem. Hij is een kind van de club en weet waar Ajax voor staat. Hij heeft de kwaliteiten om de hoofdcoach van het eerste elftal te zijn.”

Aanbevolen
Ajax weet weer wat winnen is na zege op Excelsior en dit valt op

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >