Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Pasveer in ongewisse na komst Rulli: ‘Nog niks gehoord van de trainer’

Remko Pasveer had zondag haast niets te doen, maar moest toch een tegentreffer van NEC incasseren (1-1). Of de 39-jarige doelman na de komst van Geronimo Rulli voorlopig zijn laatste wedstrijd in de hoofdmacht van Ajax heeft gekeept, weet hij nog niet.

08 januari 2023 - 18:33
Pasveer Nec 1200
Pasveer kon de tegentreffer van NEC niet voorkomen. © Pro Shots

“Ik heb nog niks gehoord van de trainer, dus we gaan het zien,” reageert de goalie voor de camera van ESPN. “Ik doe altijd mijn uiterste best en ben iemand die nooit opgeeft. Ook nu blijf ik dus gewoon vol doorgaan.”

Het moet voor de doelman een gekke periode zijn. Vorig seizoen greep hij zijn kans onder de lat bij Ajax, om vervolgens een sterkhouder te worden in de defensie die zo weinig tegengoals kreeg. De afgelopen maanden ging het allemaal een stuk moeizamer in de Amsterdamse achterhoede, maar Pasveer mocht wel met Oranje mee naar het WK in Qatar.

Nu het nieuwe jaar is aangebroken, lijken de kaarten weer heel anders geschud. Ajax nam doelman Rulli over van Villarreal en uit de woorden van Schreuder kon iedereen opmaken dat de Argentijn de beoogde nieuwe eerste keeper is. Intern is dat volgens Pasveer echter nog niet gecommuniceerd.

“Of mijn rol gaat veranderen? Dat is aan de trainer. Hij moet daar duidelijkheid in verschaffen. Vooralsnog heb ik niks gehoord en blijf ik hard werken om ons doel te verwezenlijken: kampioen worden.”

Aanbevolen
Schreuder: ‘Conceição gaf wel zijn visitekaartje af’

Toch klinkt het allemaal wat vreemd. Is het niet belangrijk dat er in een vroegtijdig stadium duidelijkheid wordt verschaft naar spelers? Zodat iedereen weet waar hij aan toe is? Pasveer trainde inmiddels al een keer met Rulli, maar weet dus nog niet exact wat de nabije toekomst brengt. Hij reageert er nuchter op. “Wat er gaat gebeuren, moet blijken. Dat de club naar de toekomst kijkt, is goed. Dat moeten ze ook doen. Ik blijf ondertussen mijn uiterste best doen.”

In Nijmegen had de doelman eigenlijk een hele rustige middag, maar toch stapte hij niet met drie punten en een clean sheet van het veld. “Er kwamen slechts een paar ballen tussendoor. Verder had ik eigenlijk niks te doen, omdat het verdedigend goed stond. In de eerste helft hadden we het onszelf makkelijker moeten maken, door onze kansen af te maken. Dat gebeurde niet en dan zie je dat NEC het omdraait met een standaardsituatie.”

Wat daar precies fout ging, moet Pasveer nog terugkijken. “Maar er staat iemand helemaal vrij, dus er ging iets mis. Verder voetbalden we van achteruit vrij solide. We gaven weinig weg en veroverden snel de bal.”

Pasveer blijft ook na de 1-1 tegen NEC strijdbaar. Ondanks dat het dus zomaar zou kunnen dat hij vanaf nu vanaf de bank moet toekijken. “Natuurlijk leef je voor de mooie momenten. Daar train je hard voor. Het is aan de trainer om te besluiten wat hij gaat doen. Het is afwachten, ik weet het nog niet,” besluit hij.

Aanbevolen
Balende Tadic: ‘Moeten veel koelbloediger zijn in de afwerking’

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >