Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Balende Tadic: ‘Moeten veel koelbloediger zijn in de afwerking’

Dusan Tadic meldde zich na het 1-1-gelijkspel op bezoek bij NEC bij de persconferentie. In het stampvolle zaaltje keek hij terug op een puntendeling, die volgens de aanvoerder totaal onnodig was.

08 januari 2023 - 18:32
Tadic 1200
Tadic baalt van het gebrek aan schepte voor de goal. © Pro Shots

De perszaal in het Goffertstadion is klein, maar uiteindelijk pasten alle media en toebehoren erin. Voor Tadic was er achter de microfoon gelukkig voldoende ruimte om zijn zegje te doen. Hij koos er dit keer voor om dat in het Engels te doen. Daarin kan hij zich toch makkelijker uiten.

“Het is altijd frustrerend als je een wedstrijd niet wint,” klonk het zuchtend in de microfoon. “We speelden een hele goede eerste helft. We hadden veel meer doelpunten dan die ene van Davy moeten maken. We creëerden genoeg, maar moeten veel koelbloediger zijn in de afwerking.”

Aanbevolen
Schreuder: ‘Conceição gaf wel zijn visitekaartje af’

De weer op links spelende Tadic stelde Klaassen in staat om de openingstreffer te maken. Hij had echter graag gezien dat zijn medespelers het net vaker vonden. We herinneren ons een harde kopbal van Edson Álvarez en een levensgrote kans voor Kenneth Taylor. En zo waren er nog wel wat momenten.

Jasper Cillessen werd uiteindelijk de held door Álvarez ook in blessuretijd van scoren af te houden. “De keeper deed het natuurlijk hartstikke goed, maar wij hadden voor rust al zeker twee tot drie treffers moeten maken. Dan win je zo’n wedstrijd gewoon,” sprak de captain rake woorden. “Het is mooi dat we goed speelden voor rust, maar als je vervolgens niet wint, dan kun je ook niet tevreden zijn.”

Het was onvermijdelijk dat Tadic ook vragen kreeg over het vertrek van Daley Blind. “Ik heb 4,5 jaar met Daley gespeeld. Het was een geweldige tijd, waarin we samen veel successen beleefden. Toen wij kwamen, brak er een mooie tijd voor Ajax aan op sportief gebied. Het was een groot genot om met hem op één veld te staan. Ik zal hem natuurlijk missen. Ja, er is veel gebeurd, maar daar ga ik nu natuurlijk niet op reageren.”

Aanbevolen
NEC houdt Ajax op onnodig gelijkspel en dit valt op

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >