Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schreuder: ‘Conceição gaf wel zijn visitekaartje af’

Ajax moest op bezoek bij NEC genoegen nemen met een 1-1-gelijkspel. Dat was totaal onnodig, want de ploeg creëerde vooral voor rust de nodige kansen. Het frivole spel van Francisco Conceição maakte enthousiast. Ook Alfred Schreuder was tevreden over de aanvaller.

08 januari 2023 - 17:44
Chico 1200
Conceição liet aardige dingen zien in Nijmegen. © Pro Shots

“Hij toonde een goede energie en was bijzonder dreigend,” was Schreuder complimenteus over de kleine Portugese pingeldoos. “Hij hield het veld goed breed. Ik had ook het gevoel dat er telkens iets kon gebeuren als hij aan de bal kwam. Dat gevoel had de tegenstander ook. Zijn spel gaf medespelers ook de ruimte om vrij te lopen. Ik was zeker tevreden hoe hij het invulde. Conceição gaf wel zijn visitekaartje af, ja. Dat is heel belangrijk.”

Of Conceição ook was gestart als iedereen fit was? Daar wilde Schreuder geen antwoord op geven. “Misschien wel, maar misschien ook niet,” bleef de trainer onduidelijk. Hij vond het ook niet belangrijk. Feit is dat de rechtsbuiten een uitstekende indruk achterliet, al raakte het pijpje in de tweede helft aardig leeg.

Schreuder was – ondanks het verlies van opnieuw twee punten – te spreken over het spel van zijn spelers. “Ik ben zeer tevreden over de instelling en de manier waarop de jongens op het veld stonden. Met het resultaat ben ik natuurlijk niet content. Een 1-1-gelijkspel op bezoek bij NEC is voor ons vanzelfsprekend niet goed genoeg.”

Achter het aantal zieken verschool Schreuder zich geen moment. “Nee, dat is geen excuus. Er stond evengoed een goede ploeg op het veld. We speelden in de eerste helft voor ons doen heel goed. We waren dominant en creëerden veel kansen. We hadden bij rust al met 0-2 of 0-3 voor moeten staan.”

Aanbevolen
NEC houdt Ajax op onnodig gelijkspel en dit valt op

Precies dat gebeurde echter niet. Daarmee deed Ajax zichzelf tekort. Het gaf de thuisploeg ook de kans om terug te knokken. En dat gebeurde ook. Schreuder: “NEC speelde na rust iets opportunistischer en gaf meer druk op de bal. Uit een onterechte vrije trap maakten ze een goal. Toch hadden we bij die situatie simpelweg beter moeten verdedigen. Daar werd slecht gedekt. Daar stonden we niet goed.”

“Daarna pakten we de wedstrijd weer goed op, maar zo dominant als voor rust werden we niet meer,” concludeerde de oefenmeester. “Op het einde moet je de wedstrijd alsnog winnen via die kopbal van Edson Álvarez. Maar ja, Jasper Cillessen pakt die bal en wordt niet voor niks Man of the Match.”

Voor de winterstop ging het vaak over het gebrek aan een gedegen restverdediging. Op dat punt zag Schreuder nu goede dingen. “Ik maak de jongens een compliment voor de manier waarop ze de restverdediging continu organiseerden. Daar waren ze aldoor mee bezig door Álvarez op zes te houden. Het centrum achterin speelde daarbij ook een goede rol.”

Dat centrum bestond uit Jurriën Timber en Devyne Rensch. “De vier verdedigers die ik vandaag gebruikte, maakten de beste indruk op de training. Rensch speelde in de jeugd ook al centraal achterin met Timber. Je ziet ook dat ze zijn ingespeeld op elkaar. Ik vond dit dus de beste oplossing, ook met Calvin Bassey op linksachter. Owen Wijndal moet meer brengen. Dat weet hij ook en we blijven hem pushen.”

Dan was er nog de blessure van Brian Brobbey. Hij kon de wedstrijd niet afmaken, maar Schreuder weet nog niks over de ernst van de zaak. “Brian denkt zelf dat het meevalt, maar we moeten het bekijken.”

Aanbevolen
Balende Tadic: ‘Moeten veel koelbloediger zijn in de afwerking’

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >