Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Wij wensen alle supporters een hartverwarmend Ajax in 2024

We proostten op een gezond, liefdevol en gelukkig 2024. En we wensen alle supporters een hartverwarmend Ajax toe.

31 december 2023 - 16:56
Nieuwjaarswens 1200
Gelukkig nieuwjaar, Ajacieden! © De Brouwer

Voor Ajax was 2023 een jaar om heel snel te vergeten. Goed voetbal zagen we nauwelijks. Buiten de lijnen was het een chaos. Ons plezier zat 'm in andere dingen. De vriendschappen die ontstaan rondom het voetbal en de toffe evenementen die we wederom organiseerden. In dat opzicht ging het jaar 2024 voor Supportersvereniging Ajax vliegend van start met Lucky’s Winterfestival in Afas Live en onze nieuwjaarsconference in De Kleine Komedie.

Toch gebruiken we dit moment ook om de afgelopen twaalf maanden nog even kort de revue te laten passeren. Zelfs nu dat serieus pijnlijk is. We gunnen Ajacieden vooral dat het komende jaar compleet anders wordt. Fabian Nagtzaam, directeur-bestuurder van SV Ajax, kijkt terug en blikt vooruit.

“We kunnen gerust zeggen dat 2023 het jaar was van de grote bestuurlijke onrust bij onze club. De hele bestuursraad van de vereniging AFC Ajax, voorzitter van de raad van commissarissen Pier Eringa, technisch directeur Sven Mislintat, hoofdcoaches Alfred Schreuder, John Heitinga en Maurice Steijn… De exodus was enorm en dramatisch. Deze hoofdrolspelers gingen niet allemaal via de hoofdingang naar buiten. Over die hoofdingang straks meer.”

Van ’t Schip toont aan dat niemand groter is dan de club, maar sommige mensen de club wél groter kunnen maken.

“Met de aanstelling van oudgedienden Michael van Praag als voorzitter van de rvc, Leo van Wijk als bestuurder, Louis van Gaal als technisch adviseur en Ernst Boekhorst als voorzitter van de vereniging, zijn er Ajacieden aan het bewind die naar mijn bescheiden mening de club weer de juiste richting in kunnen duwen. Maar dan zijn we er nog lang niet.”

“John van ’t Schip gaf vanaf 1 november al het goede voorbeeld als interim-trainer door Ajax op het veld meer op ons Ajax te laten lijken. Hij toont zo aan dat niemand groter is dan de club, maar sommige mensen de club wél groter kunnen maken.”

“De grootse betrokkenheid van onze vroegere stijlvolle rechtsbuiten én zijn benadering zien we het liefst terug bij de Ajaxmensen in 2024. ‘Alleen kunnen we niks, samen alles.’ Of het de komende tijd nou gaat om Alex Kroes, Marijn Beuker, Kelvin de Lang of om welke nieuwe Ajacied die nog komt: versterk elkaar. En doe dat ook met de clubmensen die er al jaren met de beste bedoelingen zijn. Ajax heeft een schitterende historie, maar ons aller taak is het vanaf nu te werken aan een net zo fraaie toekomst, met rust in alle geledingen.”

Ajax heeft een schitterende historie, maar ons aller taak is het vanaf nu te werken aan een net zo fraaie toekomst.

“Ons aller taak. Met ‘ons’ bedoel ik dus ook de achterban, die we met ruim 135.000 leden als SV Ajax vertegenwoordigen. Dat het afgelopen jaar na de klassieker gruwelijk misging, is op geen enkele manier goed te praten. Als je door de hoofdingang van ons stadion naar binnen wilt, moet je een kaartje hebben. Zo simpel is het. Wij zijn vóór Ajax en tegen elke vorm van geweld.”

“Vertrouwen – net als imago en sportieve resultaten – komt te voet en gaat te paard. We zien het dramatische Ajax van 2023 nog net galopperen in de achteruitkijkspiegel. De weg vooruit is deels onbekend. Het gaat echt nog wel even duren voordat onze club weer op het gewenste niveau is. Wat dat is? In ieder geval de beste club van Nederland zijn.”

“Wat nooit mag veranderen: de uitgangspunten. Wees zelfbewust, denk aanvallend en innovatief, maar vergeet dat je het alleen serieus nooit redt. Een oprecht collectief van Ajacieden – dus altijd mét de supporters – is nodig om de weg omhoog terug te vinden. Zo ontstaat er in 2024 en de jaren daarna weer een hartverwarmend Ajax.”

“Namens SV Ajax wens ik alle Ajaxsupporters een enerverend, gezond en positief 2024!”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >