Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Valkanis zag vermoeid Ajax dat tegen PEC niet het ritme vond

In eigen huis op 2-0 komen tegen PEC Zwolle en dan alsnog met 2-2 gelijkspelen. Het zijn zaken waar je als Ajacied niet blij van wordt. Dat gold ook voor Michael Valkanis, die zijn grote teleurstelling uitsprak over het puntenverlies.

17 december 2023 - 20:08
Valkanis 1200
Valkanis zag een bij vlagen futloos Ajax. © Pro Shots

Ajax kwam slap voor de dag in de laatste thuiswedstrijd van 2023. De ploeg oogde niet scherp, futloos en traag. De Ajacieden hadden mazzel dat PEC de kansen voor rust onbenut liet en dat Brian Brobbey de score voor rust opende, om deze kort erna te verdubbelen.

Toch ging het helemaal mis. PEC kwam vlak voor tijd terug tot 2-2. Lennart Thy was tweemaal trefzeker, waarvan de laatste kort voor tijd. Valkanis – die John van ’t Schip verving – had er flink de smoor over in. “We zijn teleurgesteld natuurlijk. Dit was een mooie kans druk uit te oefenen op de nummers drie en vier in de competitie. Dat lieten we na.”

“We vonden het ritme niet,” verklaarde de Australiër, die een gebrek aan focus wegwuifde. “In delen van de wedstrijd lukte het vinden van ritme wel, maar in andere delen niet. De bal ging veel te traag rond. De intensiteit was niet goed en we waren onzorgvuldig. Misschien dat dit ook met het duel met AEK Athene te maken heeft, al moeten we ook de credits aan PEC geven.”

Nadat Ajax op 2-0 was gekomen, bleef de ploeg volop aanvallen. Meer doelpunten maken, was het devies, zo stelde Valkanis. “Je wilt als Ajax de bus niet parkeren bij een voorsprong. We wilden meer scoren en de wedstrijd in het slot gooien. We kwamen in situaties waarin dat kon, maar namen dan de verkeerde beslissingen. Dat doen we normaal beter. We lopen nu teleurgesteld weg. We hadden geen punten mogen verspelen na een 2-0-voorsprong.”

Aanbevolen
Rensch over gebrek aan energie: ‘Mag niet gebeuren’

Valkanis zag veel teleurgestelde koppen in de kleedkamer. “We komen van een goed gevoel na het duel met AEK. We blijven actief in Europa en dan nu dit. Soms lukt het niet de hoge verwachtingen waar te maken die bij Ajax horen. We moeten nu vooruitkijken. Er staat een ontzettend belangrijk KNVB-bekerduel op de agenda. We willen actief blijven in dat toernooi en deze ook winnen.”

Wij van Ajax Life vroegen Valkanis hoe hij het bekerduel met USV Hercules aanvliegt. Stuurt hij de sterkste elf de wei in of gaan we andere spelers zien? “Het is een beetje zoeken naar balans. We moeten kijken hoe iedereen eraan toe is tegen die tijd. Er is veel vermoeidheid in de ploeg. Natuurlijk bespreek ik het ook voor met John.”

Van ’t Schip is in Australië voor de bruiloft van zijn zoon, maar sprak zaterdagavond en zondagmorgen wel telefonisch met Valkanis. Samen maakten ze het strijdplan voor het duel met PEC. “John zal de wedstrijd nog wel terugkijken, maar slaapt nu vast.”

Valkanis genoot van Ajaxsupporters die massaal voor Van ’t Schip applaudisseerden in de 55ste minuut. “Een geweldige geste. John is een Ajaxboy in heart. Ook Daniëlle was Ajaxsupporter. John maakte veel mee de laatste maanden. Bij Ajax is hij geweldig voor de jongens en de club. Met zijn positivisme helpt hij de spelers. Hij is een speciaal persoon. Hij zal teleurgesteld zijn in de uitslag, maar ook lachend zeggen dat we vooruit moeten kijken naar de volgende pot. Hij is van nature een positief persoon.”

Aanbevolen
Waardeloos Ajax geeft zege weg tegen PEC Zwolle en dit valt op

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >