Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Rensch over gebrek aan energie: ‘Mag niet gebeuren’

Het was een pijnlijk, maar misschien wel passend einde van Ajax’ kalenderjaar in de Johan Cruijff Arena. Tegen PEC Zwolle verspeelden de Ajacieden twee punten (2-2). Devyne Rensch zag dat de energie in zijn ploeg veel te laag lag.

17 december 2023 - 20:09
Renschajapec800
Rensch ziet nog altijd een gretige ploeg. © Pro Shots

“Het was zeker geen goede wedstrijd vanuit onze kant,” zo stelt Rensch na afloop in de perskamer met gevoel voor understatement. “De ruimtes waren te groot en er was te weinig energie. Makkelijke inspeelpasses werden onderschept. Dan krijg je het ook tegen PEC heel lastig. Het is klote dat ze nog 2-2 maken.” 

Veel spelers lijken op het tandvlees te lopen richting de winterstop. Wij van Ajax Life vroegen Rensch of dat ook voor hem geldt. “De energie lag lager dan normaal. Dat mag niet gebeuren. We weten dat elke wedstrijd belangrijk is. Ook tegen PEC willen we drie punten pakken. Dan moet de energie hoog zijn. Niet alleen van jezelf, maar van het hele team.”

Of Ajax naar een pauze snakt? “Ja, maar ook weer niet,” zo is het antwoord van Rensch. “Ik zie aan alle spelers dat ze gretig zijn. Ze streven naar nog meer. Tuurlijk zie je hier en daar vermoeidheid, ook bij mezelf. Tijdens de winterstop kunnen we goed herstellen. Daarna gaan we er weer vol op.”

Aanbevolen
Valkanis zag vermoeid Ajax dat tegen PEC niet het ritme vond

Er staat donderdag nog één KNVB-bekerpotje op het programma voor we in winterslaap gaan. Het was een bewogen eerste seizoenhelft, zo zag ook Rensch. “Het ging met golven. We kenden een dramatische start, maar sinds de komst van John Van ’t Schip, gaat het beter. We staan nu vijfde. We hebben al veel plekken veroverd, maar zijn nog niet klaar.”

Wat precies het doel is, wil Rensch niet zeggen. Wel heeft hij er alle vertrouwen in dat Ajax na de winterstop verder omhoogklimt op de ranglijst. Hij is het dan ook niet eens met de stelling dat de vierde of derde plek te hoog gegrepen is. “Er is nog heel veel werk aan de winkel, maar we weten wat we kunnen.”

Tot slot gaat Rensch in op de steunbetuiging aan Van ’t Schip. Na precies 55 minuten voetbal rolde een klaterend applaus van de tribunes, speciaal voor de afwezige trainer. Hij stapte ondanks het verlies van zijn vrouw Daniëlle bij Ajax in. “Het was een mooi moment voor iedereen. Ik keek om me heen en zag letterlijk iedereen klappen.”

Rensch had Van ’t Schip ongetwijfeld een betere uitslag gegund...

Aanbevolen
Waardeloos Ajax geeft zege weg tegen PEC Zwolle en dit valt op

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >