Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Medic stond bij Stuttgart ook al op wensenlijst van Mislintat

Jakov Medic moet de opties in de achterhoede van Ajax vergroten. Sven Mislintat omschrijft de nieuwkomer als een multifunctionele speler, met een geweldige persoonlijkheid en een fantastische werkhouding.

06 augustus 2023 - 10:14
Medicmislintat800
Medic leeft naar eigen zeggen zijn droom. © AFC Ajax

Medic tekent bij Ajax een contract tot medio 2028. De verdediger kan nog maar moeilijk beseffen dat hij vanaf heden het wit-rood-wit over de schouders trekt. “Het voelt fantastisch. Ik ben opgewonden en vol emoties. Ik ben blij en trots om onderdeel te zijn van dit team en van deze grote club,” aldus de Kroaat tegenover AjaxTV.

“Iedereen kent Ajax en iedereen weet welke legendes hier hebben gespeeld,” vervolgt Medic, die bij Ajax alles wil geven. “Ik ben heel blij en kan het nog niet echt geloven. Nu ik de kans krijg, wil ik er vol voor gaan. In het veld ben ik een totaal ander mens dan daarbuiten. Ik geef altijd alles. Ik hou ervan te vechten en tegendoelpunten te voorkomen.”

Hoewel Medic weet dat verdedigen zijn belangrijkste taak is, vindt hij aantrekkelijk voetbal ook belangrijk. “Daarom hou ik ook van Ajax. Ajacieden staan bekend om het mooie voetbal. Daar is de club beroemd om geworden,” stelt de nieuwkomer, die niet kan wachten zijn eerste wedstrijd in de Johan Cruijff Arena te spelen. “Ik hou van die sfeer.”

Medic vertelt in zijn kennismakingsinterview dat hij een lastig begin van zijn carrière kende, maar altijd in zichzelf bleef geloven. “Ik heb altijd hard gewerkt. Mijn tijd is nu gekomen. Ik leef mijn droom. Het kan nu beginnen. Ik wil hier geschiedenis schrijven en een van die namen zijn die hier stappen heeft gezet.”

Aanbevolen
Ajax versterkt achterhoede met centrale verdediger Medic

Ook Sven Mislintat is blij met de komst van Medic. De directeur voetbalzaken verklapt dat hij de verdediger al langer op de radar had staan, toen hij nog actief was bij het Duitse VfB Stuttgart. “Vorig jaar probeerde ik hem naar Stuttgart te halen. Gelukkig lukte dat toen niet, want nu kan ik hem naar Ajax halen.”

Mislintat gaf al eerder aan persoonlijkheden naar Ajax te willen halen. Medic past volgens hem perfect in dat plaatje. “Jakov is een speler die je weinig tegenkomt. Hij heeft een geweldige persoonlijkheid, met een fantastische werkhouding. Hij is hard in de duels en doet er alles aan om tegendoelpunten te voorkomen. Dat zijn kwaliteiten die je in elk team kan gebruiken.” 

“Ook al komt hij uit de 2. Bundesliga, hij heeft zijn kwaliteiten,” vervolgt Mislintat. “Hij was een van de beste centrale verdedigers in de competitie. Hij kan zowel links als rechts centraal achterin spelen. Hij heeft ook wel eens als zes gespeeld. Het is een multifunctionele speler die op veel posities uit te voeten kan.”

Supporters moesten lang wachten op versterkingen, maar inmiddels is Mislintat aardig op stoom. “Tot nu toe is het een drukke transferperiode. Dat zijn we bij Ajax wel gewend de laatste paar jaren. We raken vaak spelers kwijt en dan moeten we kwaliteit toevoegen. Ik ben blij dat we vier goede en talentvolle spelers hebben kunnen aantrekken, om voor het einde van de transferperiode een goede groep te hebben.”

Aanbevolen
Mislintat: ‘We kunnen Forbs op beide flanken gebruiken’

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >