Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax versterkt achterhoede met centrale verdediger Medic

Supporters moesten lang wachten op versterkingen, maar inmiddels is Sven Mislintat aardig op stoom. Na Branco van den Boomen, Benjamin Tahirovic, Diant Ramaj en Carlos Forbs tekent ook centrale verdediger Jakov Medic een contract in Amsterdam.

06 augustus 2023 - 09:32
Medic 1200
Medic – met nummer 18 – komt over van Sankt Pauli. © Pro Shots

Medic komt over van het Duitse Sankt Pauli, de cultclub uit Hamburg die actief is in de 2. Bundesliga. Hij zette in de Johan Cruijff Arena een krabbel onder een verbintenis tot en met de zomer van 2028. De 1.93 meter lange verdediger is geboren in het Kroatische Zagreb. Hij moet de opties van Maurice Steijn in de achterhoede van Ajax vergroten.

Ajax betaalt naar verluidt een bedrag van minimaal twee miljoen euro voor Medic, die in 2021 neerstreek bij Sankt Pauli en daar een vaste waarde werd. De profloopbaan van Medic begon in zijn thuisland bij NK Istra 1961. Via het eveneens Kroatische NK Lučko en NK Vinogradar streek hij uiteindelijk neer in Duitsland.

Bij onze oosterburen ging hij aan de slag bij 1. FC Nürnberg II, waarna een verhuurperiode volgde bij SV Wehen Wiesbaden. Die club nam hem uiteindelijk definitief over. Lang konden ze echter niet meer van Medic genieten, want Sankt Pauli was inmiddels ook wakker geworden.

Aanbevolen
Ajax lanceert zwart derde tenue met zilveren accenten

The Boys in Brown lijfden Medic in voor seizoen 2021/2022. Als speler van Sankt Pauli kwam hij 65 keer in actie. Daarin was hij achtmaal trefzeker, gaf hij twee assists en pakte hij acht keer een gele kaart. Medic lijkt door Ajax in eerste instantie gehaald als back-up, om de ploeg zo van meer opties te voorzien in de verdediging. 

Onze club mikt immers nog altijd op de komst van Josip Sutalo van Dinamo Zagreb. Hij is de beoogde topaankoop voor de defensie. De 23-jarige Kroatisch international moet de plek rechts centraal achterin bij Ajax invullen. Ook de naam van de Japanse verdediger Hiroki Ito van VfB Stuttgart valt veelvuldig, al willen de Duitsers hem het liefst niet laten gaan. 

We gaan het allemaal volgen!

Aanbevolen
Door Ajax verraste Forbs: ‘Linksbuiten is mijn sterkste positie’

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >