Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Door Ajax verraste Forbs: ‘Linksbuiten is mijn sterkste positie’

Carlos Roberto Forbs Borges (19) mag zich Ajacied noemen. Hij gaat met Forbs op zijn rug spelen, dus vanaf nu houden we die naam ook aan voor de aanvaller. De jongeling heeft volop zin in zijn Amsterdamse avontuur. Ook wij zijn benieuwd.

04 augustus 2023 - 07:29
Forbs 1200
Borges speelt met Forbs op zijn rug. © AFC Ajax

Veel supporters hadden de komst van Forbs niet aan zien komen. Er lekt deze dagen gelukkig weinig meer uit, dus we worden nog eens verrast. Dat geldt voor de speler in kwestie overigens ook, zo blijkt uit zijn kennismakingsinterview bij Ajax TV.

“Ik was in shock en verrast,” vertelt Forbs over het moment dat Ajax zich voor hem meldde. “Maar ik ben nu hier, dus het is waar. Toen ze me vertelden dat Ajax me wilde hebben, was ik in Portugal. Ze zeiden dat ze interesse in me hadden, over het project en hoe ik in het team zou passen. Dat is wat je wilt horen als speler. Dus toen zei ik: ‘Dit is de juiste stap voor mij’. Ik ben blij om hier nu te zijn en heb er zin in.”

Wie beelden van Forbs bekijkt, ziet meteen dat de Portugees veel vanaf links doet. Gezien zijn voorkeur is dat volkomen logisch. “Linksbuiten is mijn sterkste positie. Dat vind ik het leukst. Het is daar comfortabeler voor mij op het gebied van passes of een-tegen-een-duels met een speler.”

Aanbevolen
Korte kennismaking met Ajaxaanwinst Borges

“Ik heb niet één specifieke kwaliteit. Ik doe een hoop dingen ter plekke. Ik doe wat comfortabel voelt,” vertelt Forbs, die geen voorkeur zegt te hebben voor het maken van een doelpunt of het geven van een assist. “Ik vier ze op dezelfde wijze. Zolang het team wint, ben ik blij.”

Het maakt nieuwsgierig naar de plannen van Ajax met Forbs. Met Steven Bergwijn heeft Maurice Steijn al een uitstekende linksbuiten tot zijn beschikking. Komt Forbs dan in eerste instantie toch vanaf rechts? Of gaat Bergwijn een andere positie bekleden? Ze hebben er in de Johan Cruijff Arena vast over nagedacht en we krijgen de antwoorden vast spoedig. Sven Mislintat stelt dat Forbs op beide flanken kan worden ingezet.

“Ik ben direct en hou ervan mijn team te helpen,” legt de razendsnelle Forbs uit over zichzelf als persoon. “Ik geef alles wat ik heb voor de ploeg. Ik weet dat Ajax veel kansen geeft aan jonge spelers, zoals ikzelf. Ik denk dat dit de juiste stap voor me is. Ajax is een grote club. We kennen de historie en weten welke spelers Ajax voortbrengt. Hopelijk kan ik net zoals hen zijn. Het is een droom die uitkomt, honderd procent.”

De vleugelflitser ziet de eredivisie als een uitstekende leerschool voor zichzelf. “Het is een goede competitie voor jonge spelers. Zij krijgen hier veel kansen. Daarom koos ik hiervoor. Spelers als Xavi Simons schopten het ver in deze competitie.”

Aanbevolen
Mislintat: ‘We kunnen Forbs op beide flanken gebruiken’

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >