Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Mislintat: ‘We kunnen Forbs op beide flanken gebruiken’

Directeur voetbalzaken Sven Mislintat kan deze dagen wat vaker op de foto met nieuwe aanwinsten. Na doelman Diant Ramaj, volgde een contractondertekening met Carlos Roberto Forbs Borges, kortweg Forbs. Mislintat vertelt waarom hij de Portugees als een enorme aanwinst ziet.

04 augustus 2023 - 08:29
Mislintat 1200
Blije koppen! © AFC Ajax

Twee spelers presenteren op één dag. Veel Ajaxsupporters waren er een beetje van in de war. Mislintat moet er vermoedelijk om glimlachen. Nadat hij vertelde waarom Ajax in zee ging met doelman Ramaj, ging hij bij Ajax TV in op het aantrekken van de pijlsnelle Forbs.

“We hadden veel concurrentie, vooral van een Premier Leagueclub,” doelt Mislintat vermoedelijk op West Ham United. “Maar op een zeker moment konden we instappen. Carlos begreep meteen wie we waren, waar we voor staan en wat hier bij Ajax mogelijk is.”

Aanbevolen
Korte kennismaking met Ajaxaanwinst Borges

“Het is een fantastische jongen,” vervolgt Mislintat zichtbaar vol enthousiasme. “Hij is razendsnel. Ik denk dat hij een van de snelste spelers in de eredivisie gaat worden. Hij heeft veel lef. Het type speler dat het verschil kan maken tijdens het dribbelen, die problemen kan oplossen in de laatste linie en van wie elke actie een dreiging is, met volle snelheid.”

Mislintat praat over Forbs net zoals hij dat deed over Benjamin Tahirovic en Ramaj: vol vuur en vertrouwen. Hij is ervan overtuigd dat de negentienjarige Portugese aanvaller gaat schitteren in het wit-rood-wit van Ajax. “Ik ben heel blij om hem bij het team te voegen. Hij heeft wapens die we nodig hebben om te winnen.”

Forbs was tijdens zijn presentatie klip en klaar over welke flank zijn favoriete is: de linkerkant. Dat neemt niet weg dat Mislintat van mening is dat de tiener ook vanaf rechts kan opereren. “Hij is een buitenspeler. Hij speelt vaak als linksbuiten, maar is gewend om van buiten naar binnen te komen. Dus we kunnen hem op beide flanken gebruiken.”

Aanbevolen
Door Ajax verraste Forbs: ‘Linksbuiten is mijn sterkste positie’

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >