Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Mislintat: ‘Ramaj kan groeien in Rulli’s schaduw, maar er ook meteen staan’

Ajax heeft met Diant Ramaj een concurrent voor Gerónimo Rulli in huis gehaald. De Duitse doelman is aangetrokken met het oog op de toekomst, maar kan er volgens Sven Mislintat ook gelijk staan.

03 augustus 2023 - 15:29
Ramajmislintat800
Ramaj is trots een Ajaxspeler te zijn. © AFC Ajax

Ramaj kon het maar moeilijk geloven toen Ajax bij hem aanklopte. “Is dit een droom of toch echt?” zo vraagt de 21-jarige keeper zich hardop af voor de camera van Ajax TV. “Het betekent heel veel voor mij zo’n reuzestap te zetten. Dat geeft aan dat Ajax veel vertrouwen in me heeft. Ik voelde me al bij aankomst op mijn gemak.” 

De Duitser met Kosovaarse roots is trots op zijn overstap naar Ajax. “Het is een hele grote club. Voorheen speelde ik alleen op de Playstation met Ajax. Nu ben ik hier. Dat is echt bijzonder,” aldus Ramaj, die zich bij Ajax verder hoopt te ontwikkelen. “Met het team wil ik grote prestaties leveren en weer bovenin meespelen.”

Wat voor type keeper Ramaj is? “Ik ben een zeer goede doelman,” zo antwoordt hij met een knipoog. “Nee, ik ben nog jong. Velen zeggen dat ik veel risico neem. Ik noem dat zelfbewustzijn. Ik weet wat ik kan. Dat probeer ik te laten zien. Ik ben hier op de juiste plek.” 

“Mijn sterke punt is het spel met de bal, het opbouwen. Dat beheers ik goed naast de andere dingen,” vervolgt de goalie. “Mijn rol is dat ik flink gas geef. Ik geef alles wat ik heb. Dan gaan we zien wat de trainer beslist.” 

Aanbevolen
Rulli krijgt concurrentie van Duitse doelman Ramaj

Ook Sven Mislintat is blij met de komst van Ramaj, zeker gezien Remko Pasveer er maanden uitligt met een handblessure. “Het was echt noodzakelijk iemand te halen na de hele zware blessure van Remko. Hij is minstens drie, mogelijk vier maanden uit de roulatie. Dan kom je tot december of januari een doelman te kort.”

Daarbij sorteert Mislintat ook voor op de toekomst. Pasveer (39) en Rulli (31) zijn niet jongste meer. “Het is gezien hun leeftijd belangrijk een goede jongere doelman toe te voegen,” legt de directeur voetbalzaken uit. “Dan zoek je naar keepers die bij de speelstijl van Ajax passen.”

Mislintat spreekt sowieso lovende woorden over Ramaj. “Ik denk dat hij tot de beste twee, drie doelmannen behoort in Duitsland, achter de ervaren keepers. Als je iemand kunt halen met zijn potentie en leeftijd… Hij kan groeien in de schaduw van Rulli, maar er ook meteen staan. Hier zijn we erg blij mee. Dit hebben we nu nodig, zeker gezien zijn stijl.”

Aanbevolen
Nachtbraken met Carlos Borges

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >