Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Ajax lanceert zwart derde tenue met zilveren accenten

De loting voor de play-offs van de Europa League vindt maandag plaats. Daarom lanceerde Ajax de vrijdag ervoor het derde tenue voor seizoen 2023/2024. Wij van Ajax Life schoten plaatjes.

04 augustus 2023 - 07:59
IMG 0005 800
Dit is 'm dan! © Ajax Life

Het ontwerp van het derde tenue komt niet als een verrassing. Het design lekte al uit op sociale media. Maar goed, het is altijd fijn het shirt zelf in handen te krijgen om eens goed te bekijken. Wat meteen opvalt, is de overwegend zwarte kleur.

Het tricot zou je kunnen zien als het Europese shirt, maar de Ajacieden trekken ‘m vast ook veelvuldig in de eredivisie over de schouders. Het eerder gepresenteerde uitshirt is immers wit, dus we gokken dat Ajax op bezoek bij clubs als sc Heerenveen, PEC Zwolle en Sparta aantreedt in dit donkerkleurige tricot. Navraag leert ook dat Jong Ajax en Ajax Vrouwen voornamelijk in dit derde tenue gaan spelen, in plaats van in het witte uitshirt.

Nu het tenue in de Ajax Fanshop hangt, is het goed op de details in te zoomen. Daarbij springen vooral de diamantpatronen op de voorzijde in het oog. Is dat een verwijzing naar The Amstergems? Of zoals Ajax zelf al eens verhaalde over talentontwikkeling: ‘Mokum, stad van de diamant. Hier worden ze geslepen onder de hoogste druk. Hard tegen hard, diamant op diamant.’

Aanbevolen
Mislintat: ‘We kunnen Forbs op beide flanken gebruiken’

De Adidasstrepen op de mouwen en de drie sterren op de borst zijn zilverkleurig. Dat geldt ook voor het clublogo, het gemoderniseerde Adidaslogo, de letters van Ziggo en de bedrukking op de rug van het shirt. Op de achterzijde in de nek zien we drie Andreaskruizen, eveneens in zilver.

Onder het shirt wordt een zwart broekje aangetrokken, al komt daar ook een wit alternatief voor. Verder spotten we op de shorts zilveren Adidasstrepen, zilveren sterren, een zilveren clublogo en eveneens het gemoderniseerde Adidaslogo in zilver. De kousen zijn zwart. Ook daarop keren de drie kruizen terug.

Als lid van Supportersvereniging Ajax krijg je tien procent korting op de aanschaf van het shirt. Koop je het shirt in de digitale fanshop? Log dan in met je Mijn Ajax-account dat is gekoppeld aan je lidmaatschap. Dan wordt de korting automatisch verrekend.

Dan is het nu zaak onderstaande plaatjes te kijken. Over smaak valt niet te twisten, dus vel vooral je oordeel.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >