Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax probeert dapp’re strijder Tagliafico terug te halen

Toch wel verrassend nieuws zo op de maandag. Ajax is bezig met een terugkeer van Nico Tagliafico. De Argentijn verkaste vorig jaar naar Olympique Lyon, maar zou best open staan voor een nieuw avontuur in Amsterdam.

14 augustus 2023 - 09:06
Nicoterug800
‘En met nummer 31…’ © Pro Shots

Dit alles lezen we bij De Telegraaf. De wakkere krant stelt dat Sven Mislintat al met het management van de publiekslieveling heeft gesproken. Tijdens dat gesprek werd duidelijk dat Nico een terugkeer naar ‘zijn’ geliefde Amsterdam best ziet zitten.

Hoewel de linksbackpositie van Ajax wat betreft poppetjes goed is bezet, laat de invulling daarvan te wensen over. Owen Wijndal heeft nog steeds niet kunnen overtuigen, terwijl de teruggekeerde Anas Salah-Eddine het lastig had tijdens het openingsduel met Heracles (4-1).

Met Tagliafico weet je in ieder geval precies wat je in huis haalt. Een dapp’re strijder in hart en nieren, bij wie de term ‘opgeven’ niet in zijn woordenboek voorkomt. Nico ging niet alleen voorop in de strijd, maar liet ook voetballend zien bij Ajax te passen.

Aanbevolen
Bergwijn vult aanvoerderschap op eigen manier in

Het is nu de vraag of Olympique Lyon ervoor open staat de dertigjarige linksback te verkopen. De Fransen namen Tagliafico vorig jaar over voor een bedrag van 4,2 miljoen euro. In 39 wedstrijden scoorde hij twee keer en gaf hij vijf assists.

Als alternatief voor Nico heeft Ajax landgenoot Gaston Avila (21) op het oog. De Argentijn staat momenteel onder contract bij Royal Antwerp FC. Ondertussen wordt nog steeds druk onderhandeld met VfB Stuttgart over Hiroki Ito.

We gaan het allemaal weer in de gaten houden!

Aanbevolen
Stuur je vakantiefoto met Ajaxtintje en win kaarten voor play-offs!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >