Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bergwijn vult aanvoerderschap op eigen manier in

Het duurde even voordat Ajax het net wist te vinden tegen Heracles (4-1), maar de naam van Steven Bergwijn verscheen uiteindelijk tweemaal op het scorebord. Tot blijdschap van de nieuwe aanvoerder, die het liefst zijn voeten laat spreken.

13 augustus 2023 - 11:07
Bergwijn Scoort 1200
Bergwijn laat het liefst zijn voeten spreken. © Pro Shots

Na afloop van de gewonnen seizoensouverture gingen bijna alle vragen aan Bergwijn over de band om zijn arm. Lang niet iedereen ziet in de buitenspeler een geschikte captain. Zelf maakt de international van Oranje het onderwerp niet groter dan het is.

“Het gaat er vooral om wat je op het veld laat zien. Mensen zien mij misschien niet op de voorgrond staan, maar dat is ook niet altijd nodig. We hebben genoeg leiders in het team en iedereen doet het op zijn eigen manier,” aldus Bergwijn tegenover ESPN.

De linksbuiten neemt het liefst een voortrekkersrol door belangrijk te zijn met goals en assists, maar hij beaamt ook het nodige te hebben opgestoken van zijn voorganger Dusan Tadic. “Het is jammer dat Dusan weg is, want hij was een echte leider. Hij hield het team bij elkaar. Wat ik van hem heb geleerd? Hoe hij met jongens omgaat, iedereen bij elkaar houdt en zorgt voor een positieve vibe in de kleedkamer.”

Aanbevolen
Steijn geeft uitleg over inbrengen Gorter in plaats van Ramaj

In het teleurstellende vorige seizoen stond Bergwijn nog wel eens vooraan bij opstootjes. Het was zijn moeder die hem terechtwees. Zij wilde dat niet meer zien. Nu hij de aanvoerdersband om zijn arm heeft zitten, ligt zijn gedrag nog meer onder een vergrootglas. “Ik heb een voorbeeldfunctie. Natuurlijk is er nog altijd emotie in het veld. Dat hoort bij voetbal, maar niet meer zoals vorig jaar.”

Voor de camera van de NOS geeft Bergwijn aan dat er verder niet zoveel voor hem verandert. Aanvoerder of niet, hij blijft dezelfde speler. “Ik merk het eigenlijk vooral door de media,” glimlacht de hoofdrolspeler. “Ik heb nu meer mediaverplichtingen. In het veld moet ik verder vooral doen wat ik altijd doe. Belangrijk zijn voor het team.”

De 4-1-overwinning op Heracles stemt Bergwijn uiteindelijk tevreden, al ging het moeizamer dan nodig was. “Ik schrok wel dat we achter kwamen, maar ik heb nooit het idee gehad dat we de wedstrijd niet zouden winnen. We begonnen best aardig, maar daarna lag het tempo soms te laag. Na de 2-1 gingen we veel vrijer spelen. Dan begint het wel te lopen en zie je wat we kunnen. Ik denk dat we dat vanaf het begin altijd moeten doen.”

Aanbevolen
Steijn geniet bij debuut van ploeg die bleef strijden voor goals

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >