Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Steijn geniet bij debuut van ploeg die bleef strijden voor goals

Maurice Steijn zag in het gewonnen openingsduel met Heracles (4-1) veel verbeterpunten, maar hij was ook trots op zijn ploeg. Met name over de strijdlust was de debuterende hoofdcoach tevreden.

Door Jordy Haak
12 augustus 2023 - 23:58
Steijn Debuut 1200
Steijn genoot van de interactie met het publiek. © Pro Shots

“Ondanks dat ik vind dat we teveel kansen misten en niet resoluut verdedigden, heb ik wel een ploeg gezien die bereid was alles te geven. De jongens hebben keihard gewerkt. Dat is ook wat ik van ze heb gevraagd,” antwoordt Steijn op een vraag van Ajax Life.

“Ik wil graag dat er interactie ontstaat met het publiek. Daarom is het belangrijk dat er met dynamiek, intensiteit en passie wordt gevoetbald. Dan wordt het je ook vergeven als het een keer tegenzit,” vervolgt Steijn. “Na de achterstand heb ik geen ploeg gezien die ging wanhopen. Wel een ploeg die de schouders eronder zette en bleef gaan om de goal te maken. Daar ben ik het meest tevreden over.”

Steijn keek al een tijdje uit naar zijn officiële debuut als Ajaxcoach in de Johan Cruijff Arena. Hij werd niet teleurgesteld. “De sfeer was geweldig. Midden augustus zijn er veel mensen op vakantie. Ik vroeg mezelf daarom af hoe druk het zou worden. Dan is het heel mooi als je ziet dat het stadion helemaal vol zit. De mensen zijn de hele wedstrijd vol achter de ploeg blijven staan. Ook na de achterstand. De spelers verdienen dat, maar de supporters verdienen op hun beurt een ploeg die te allen tijde blijft strijden. Ik heb geweldig genoten.”

Aanbevolen
Medic: ‘Wist dat ik goed kon schieten, maar zo goed?’

Ondanks dat de drie punten werden veiliggesteld, plaatste Steijn ook de nodige kritische noten. “In de eerste helft speelden we soms te stroperig. De tegengoal gaven we te makkelijk weg. We moeten werken aan onze effectiviteit. Het is duidelijk dat we teveel kansen missen. Daar moeten we mee aan de slag. Dat kan alleen door te trainen en spelers in dezelfde soort situaties te brengen. We moeten de schroom wat meer van ons afspelen.”

In de rust paste Steijn de middenveldbezetting iets aan. “We speelden met één echte controleur en twee nummers tien. Daarna heb ik Branco van den Boomen iets meer naast Benjamin Tahirovic gezet. Je moet een tegenstander als Heracles kapot spelen, maar het duurde soms te lang. Er werden geen mensen overgeslagen en we hebben Mohammed Kudus eigenlijk te weinig in het spel betrokken.”

Met Kudus valt een naam van een speler waarvan de vraag is of hij nog lang Ajacied is. Steijn heeft in ieder geval geen signalen gehad dat een vertrek van de Ghanees aanstaande is. “Ik heb zeker de hoop dat hij blijft. Niks wijst er momenteel op dat hij snel weg gaat, al weet je natuurlijk nooit wat er aan het einde van de transferperiode gebeurt. Ik heb afgelopen week met Kudus gesproken en hij is volledig gefocust op Ajax. Hij gooit niet zijn kont tegen de krib, maar traint hard. Ik hoop dat hij blijft, want hij is een sieraad voor Ajax.”

Ondanks dat de beslissende goals pas laat in de wedstrijd vielen, had Steijn nooit het gevoel dat Ajax de wedstrijd niet zou winnen. “Ik heb geen moment gewanhoopt, maar de treffers hadden wel iets eerder mogen vallen,” besluit Steijn lachend.

Aanbevolen
Steijn geeft uitleg over inbrengen Gorter in plaats van Ramaj

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >