Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Medic: ‘Wist dat ik goed kon schieten, maar zo goed?’

Het is een fijne traditie: Ajacieden die scoren bij hun debuut. Jakov Medic is de volgende speler die zich in dat rijtje voegt. De verdediger kon maar moeilijk geloven dat zijn schot van afstand leidde tot zo’n heerlijk doelpunt.

12 augustus 2023 - 23:32
Medicajaher800
Medic genoot van de sfeer in de Arena. © Pro Shots

“Het was een geweldige avond, een geweldig debuut,” zo antwoordt Medic op de vraag van Ajax Life hoe hij zijn officiële debuut heeft ervaren. “Ik heb nog steeds het idee dat ik droom. Het is ongelofelijk. Ik weet niet wat ik moet zeggen, want ik zit nog hoog in de emotie. Ik kan trots zijn op het team en deze overwinning.”

Het was voor Medic niet alleen een kennismaking met de Johan Cruijff Arena, maar ook met de aanwezige supporters. Wat was zijn indruk van de Ajacieden op de tribune? “Die waren fantastisch. Ik heb negentig minuten lang genoten. Ze waren zó luid. Hopelijk hebben we veel van dit soort wedstrijden.” 

De verdediger is pas een week speler van Ajax, maar voelt zich goed bij de club. “De jongens hebben me goed opgevangen. We hebben een jong en talentvol team, dat potentie heeft om mooie dingen te laten zien. We moeten nu hard werken en als een team acteren. Dan kunnen we wedstrijden winnen en hopelijk kampioen worden.” 

Terug naar het duel met Heracles (4-1), waarin Medic de hoofdrol opeiste met een fantastisch afstandsschot. Nadat hij zijn kanonskogel in het doel zag vliegen, had hij geen idee hoe hij moest juichen. “Ik had ook niet verwacht dat ik zou scoren. Ik was compleet geschokt. Ik rende overal naartoe, want ik wilde met iedereen in het stadion juichen. Als de emotie is ingedaald, ga ik nog eens rustig bekijken wat ik heb gedaan.” 

Medic weet dat hij in aanvallend opzicht vooral de bal naar voren moet brengen, maar zag dat Heracles zo diep stond, dat hij besloot te schieten. “Ik dacht: ik probeer het gewoon en we zien wel. Dat pakte geweldig uit. Ik weet dat ik goed kan schieten, want dat deed ik ook bij mijn vorige clubs. Maar zo goed?”

Aanbevolen
Steijn geniet bij debuut van ploeg die bleef strijden voor goals

Tijdens de persconferentie oogt Medic als een kalme en stoïcijnse jongen, maar op het veld geeft hij naar eigen zeggen alles. “Ik geef altijd honderd procent op het veld. Elke training probeer ik beter te worden. Ik weet waar ik vandaan kom. Veel mensen zagen mijn talent niet, maar ik heb altijd in mezelf geloofd. En nu ben ik hier.” 

Toen Medic een belletje kreeg van Sven Mislintat, was hij verrast. Toch wist hij ook dat de technisch directeur hem al langer op het oog had. “Ik was natuurlijk blij toen ik hoorde dat Ajax me wilde hebben. Iedereen weet dat dit een grote club is. Het is speciaal dit shirt te mogen dragen en in dit stadion te mogen spelen.”

Het moet voor Medic even een omschakeling zijn geweest. Van fysiek voetbal in de 2. Bundesliga naar een ploeg als Ajax. “Vergeleken met mijn vorige club is hier veel kwaliteit. Je hoeft geen gekke lange ballen van achteruit te geven. Je passt gewoon naar de eerste speler voor je. De focus ligt voor mij daarom meer op het verdedigen.”

Voor Medic is het nu zaak steeds meer te wennen aan zijn nieuwe ploeg, medespelers en het Ajaxspelletje. Daarbij maken Steven Bergwijn en Mohammed Kudus grote indruk op hem. “Zij zitten op een ander level. Als je ziet hoe makkelijk ze dribbelen... Door met deze spelers te trainen, word ik alleen maar beter. Ik kan niet wachten op wat de toekomst brengt.”

Aanbevolen
Steijn geeft uitleg over inbrengen Gorter in plaats van Ramaj

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >