Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Steijn geeft uitleg over inbrengen Gorter in plaats van Ramaj

De verdedigers van Ajax kregen in het duel met Heracles (4-1) plots een andere keeper achter zich. Na een ongelukkige botsing moest Gerónimo Rulli het veld verlaten. Maurice Steijn legt uit waarom hij niet Diant Ramaj, maar Jay Gorter liet invallen.

Door Jordy Haak
13 augustus 2023 - 09:33
Steijngorter800
Gorter kende geen drukke avond. © Pro Shots

Na een halfuur spelen ging het mis voor Rulli. De doelman kwam vervelend in botsing met Jizz Hornkamp. De Argentijn werd lang behandeld, waarna hij met een brancard van het veld moest. Duidelijk is dat Rulli een schouderblessure heeft opgelopen. De verwachting is dat hij er drie maanden uitligt. 

Steijn stuurde zowel Ramaj als Gorter de dug-out uit voor een warming-up. Uiteindelijk was het laatstgenoemde die de plaats van Rulli onder de lat innam. Best opvallend, aangezien de trainer in Dortmund nog stelde dat de Duitse doelman is aangetrokken als tweede keeper. Waarom hij dan toch voor Gorter koos? 

“Vorig seizoen was het plan al om Jay voor anderhalf jaar te verhuren. Op zijn leeftijd moet hij namelijk gaan keepen,” begint Steijn. “Iedereen weet dat ik hem een geweldige doelman vindt, maar het zou mooi zijn als hij een vol seizoen onder de lat kan staan bij een club in de eredivisie. Dat plan is er nog steeds. Daarom hebben we er een jonge tweede keeper bij gehaald.”

Als Gorter een jaartje mag worden verhuurd, lijkt het nog veel gekker om juist hem in te brengen. Toch heeft Steijn daar een logische verklaring voor. “Ramaj is pas een week hier. Jay loopt hier al veel langer rond en kent het Ajaxsysteem. Daarom heb ik tegen Heracles voor hem gekozen,” zo legt Steijn uit. Het is na de langdurige blessure van Rulli echter nog maar de vraag of Gorter vertrekt. 

Aanbevolen
Medic: ‘Wist dat ik goed kon schieten, maar zo goed?’

De ogen waren tijdens Heracles-thuis overigens vooral gericht op Jakov Medic, die de hoofdrol opeiste door een bal van een meter of dertig binnen te poeieren. Ook Steijn stond op de banken bij het doelpunt. Natuurlijk werd hem gevraagd hoe hij aankijkt tegen het debuut van de zomeraanwinst.

“Je hebt het beeld van hem dat hij als grote, sterke verdediger alleen maar met zijn defensieve taken bezig is, maar het is een jongen die aan de bal ook het initiatief neemt,” zo schetst Steijn het totaalplaatje. “Dat zag ik op de trainingen ook al. Los van zijn wonderschone doelpunt, durft hij mensen vooruit in te spelen.”

In defensief opzicht zag Steijn wel wat schoonheidsfoutjes in zijn spel. “Of hij zich ook in topwedstrijden staande houdt, moet blijken,” vervolgt de trainer, die vooral te spreken is over de instelling van de Kroaat. Medic is volgens de trainer zo’n type speler die je nooit achter zijn vodden hoeft aan te zitten. Een strijder, die vol voor zijn kans wil gaan.

“Het is een zeer ambitieuze jongen, die weet wat zijn rol hier is. Hij is in principe niet gehaald als vervanger van Jurriën Timber, maar als de back-up daarvan. Toch zei hij direct voor die kans te willen gaan. Hij kan leven met deze rol, maar wil knokken om de eerste keuze in de defensie te zijn. Ik hou wel van dat soort uitspraken, spelers die zelfvertrouwen uitstralen,” aldus Steijn.

Aan de werkethiek van Medic ligt het in ieder geval niet. “Hij is dagelijks van vroeg tot laat op de club aanwezig en maakt veel uren in het krachthonk. We trainen zondag om elf uur, maar Medic kennende zal hij wel een uurtje eerder aanwezig zijn,” vertelt de coach met een knipoog.

Aanbevolen
Steijn geniet bij debuut van ploeg die bleef strijden voor goals

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >