Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Scorende Taylor gelooft niet echt in vorm

Kenneth Taylor scoorde in de slotminuten van het treffen met Fortuna Sittard de 4-0. Een smakelijk toetje van een vermakelijk duel. Toch vond de middenvelder dat hij niet zo’n sterke wedstrijd speelde. ‘Dat doelpunt heeft me een beetje gered.’

Door Jordy Haak
09 april 2023 - 20:12
Taylor Scoort 1200
Taylor is blij met zijn doelpunt. © Pro Shots

Taylor was blij met zijn late treffer, maar vond dat hij eigenlijk te veel balverlies leed. Een verbeterpuntje, zo stelde hij op de persbabbel. De middenvelder kreeg na afloop van het KNVB-bekerduel met Feyenoord (1-2) nog complimenten over zijn spel. Hoe kijkt hij daar eigenlijk zelf naar?

“Ik geloof niet echt in vorm,” is het verrassende antwoord van de Ajacied. “Voor mij hebben de verschillende wedstrijden niet zoveel met elkaar te maken. Woensdag hebben we gewonnen van Feyenoord. Tegen Fortuna Sittard wachtte weer een nieuwe krachtmeting. Een nieuwe mogelijkheid om jezelf te laten zien. In mijn optiek heeft je prestatie in een eerdere wedstrijd niet per se invloed op de volgende.”

Het was een vraag die Taylor op zich kreeg afgevuurd, omdat hij in de voorbije interlandperiode geen bijster goede indruk maakte bij Oranje. “Daar heb ik een paar dagen van gebaald, maar zoals ik eerder al aangaf: het leven gaat door. Ik heb dat allang achter me gelaten. Voor mij is het belangrijkste mezelf te blijven verbeteren.”

Aanbevolen
Heitinga over passeren Wijndal en Bassey: ‘Is geen signaal’

Hoewel hij met een kritische blik naar zijn eigen spel keek, genoot Taylor tegelijkertijd van de teamprestatie tegen Fortuna Sittard. “Kijk naar Steven Berghuis. Als hij mannetjes passeert, denk ik: mooi joh. Florian Grillitsch speelde ook goed. Hij won veel tweede ballen. Met mijn eigen doelpunt ben ik overigens ook blij. We trainen namelijk vaak op die manier. Met diepgang vanaf het middenveld en dan afwerken.”

Ajax vond uiteindelijk viermaal het net tegen Fortuna. Een fijne overwinning, maar er waren voldoende kansen op een ruimere zege. “Dat kan inderdaad belangrijk zijn. De tweede plaats gaat misschien ook wel op doelsaldo worden beslist, maar we krijgen PSV zelf ook nog. We hebben een zwaar schema, maar gaan proberen uit te lopen,” aldus Taylor.

De middenvelder heeft dit seizoen – inclusief de wedstrijden in het bekertoernooi – negen goals achter zijn naam staan. Zijn doel om de dubbele cijfers te halen, komt daarmee erg dichtbij, al moet hij zijn resterende treffers maken in de eredivisie. Door een rode kaart in de slotfase van het duel met Feyenoord mist hij de bekerfinale.

“Ik was op dat moment vooral blij dat we hadden gewonnen en in de finale staan. Dat gevoel overheerste. Het gaat immers om het team en niet om mij. Natuurlijk is het balen dat ik in de finale niet kan meespelen, maar ik kan er niks meer aan veranderen. Ik heb veel vertrouwen in mijn teamgenoten,” besloot hij zijn verhaal.

Aanbevolen
Fortuna blijkt eitje voor Ajax en dit valt op

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >