Jong Ajax wint van Jong PSV tijdens ongekend doelpuntenfeest

Allemachtig! Het publiek op De Toekomst werd maandag verwend, hoor! Jong Ajax won met 5-4 (!) van Jong PSV. Een ware doelpuntenregen. Het Amsterdamse gevaar kwam vooral van de vleugels, waar Mika Godts en Francisco Conceição er zin in hadden.

18 april 2023 - 07:16
Godts 1200
De jonge Godts was een van de smaakmakers. © Pro Shots

De kleine Portugees was met twee treffers de meest opvallende speler aan Ajaxzijde. Hij maakte de 3-0 en 5-3. De openingstreffer kwam op naam van Lorenzo Lucca. De boomlange spits raakte de bal maar half, maar het leerwerk ging alsnog met een rare boog over de Eindhovense goalie heen. Het was het startschot voor nog veel meer doelpunten.

Het gevaar kwam vooral via de smaakmakers op de Ajaxflanken. Godts verdubbelde de score na een ragfijne dribbel. Hij werd ook niet echt aangepakt en dus kon de Belg opstomen. Hij kwam naar binnen en vond de verre hoek. Conceição keek het kunstje af en deed tien minuten later precies hetzelfde vanaf de andere kant.

De bezoekers leken klaar voor de slacht, maar Jong PSV toonde veerkracht. Op slag van rust scoorde het tweemaal via een solo van Ismael Saibari en een vrije trap van Simon Colyn. Bij rust stond het 3-2. Het zou na de pauze blijven stormen. Voor de supporters op de tribune was het genieten.

Aanbevolen
Kom lekker voetballen op heilig gras van Olympisch Stadion! [VOL]

Het duurde na rust niet lang voor Jong Ajax het doel weer vond. Het gebeurde met wat hulp van Jong PSV. Jenson Seelt liep een steekbal van Gabriel Misehouy onfortuinlijk achter zijn eigen keeper. Het paste wel bij het schouwspel. De bezoekers deden vrijwel meteen weer wat terug via Fedde Leysen: 4-3.

Conceição zou een uur spelen. Binnen de hem gegeven tijd was hij niet veel later verantwoordelijk voor de fraaiste treffer van de avond. Hij vond wederom de linkerhoek met een vlammend schot. Hij wil ongetwijfeld meer minuten maken in het eerste, maar hij was zichtbaar blij met zijn doelpunten.

Langs de kant sloegen John Heitinga, Sven Mislintat, Edwin van der Sar, Richard Witschge en Klaas Jan Huntelaar de boel gade. Zij zagen hoe de bezoekers er in blessuretijd nog 5-4 van maakten. De punten bleven echter in Amsterdam. De grote winnaars waren de supporters op de Bob Haarms tribune.