Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Haller emotioneel van warm afscheid in Johan Cruijff Arena

Het warme afscheid dat Sébastien Haller kreeg voorafgaand aan het duel tussen Ajax en FC Emmen (3-1) heeft indruk op hem gemaakt. De Frans-Ivoriaanse spits was er zelfs door ontroerd. ‘De liefde van de supporters maakt me emotioneel.’

17 april 2023 - 10:42
Haller 1200
Haller ontving een fraaie afscheidslijst. © AFC Ajax

De sfeer in de Johan Cruijff Arena was zondag ietwat gezapig, totdat Haller vlak voor de aftrap het veld betrad. Een daverend applaus rolde van de tribunes. Zijn naam werd op Zuid als vanouds gescandeerd: ‘Hallerrrr, Hallerrrr, Hallerrrr!’

De hoofdrolspeler zelf genoot ervan. Namens Supportersvereniging Ajax overhandigde directeur-bestuurder Fabian Nagtzaam hem een afscheidslijst. Een presentje waarmee de topschutter werd bedankt voor al zijn harde werk en natuurlijk zijn vele doelpunten.

“Het voelt goed om terug te zijn. Ik heb mooie herinneringen aan dit stadion,” vertelde Haller in gesprek met Ajax TV en ESPN. “Het was emotioneel. Dat had ik niet verwacht. Vooral na wat er met me is gebeurd. Het voelt als een groot cadeau van de supporters en de club om dit afscheid mogelijk te maken.”

Haller heeft op zijn zachtst gezegd geen makkelijk jaar achter de rug. Vlak na zijn vertrek naar Borussia Dortmund werd bij de aanvaller teelbalkanker geconstateerd. Een heftige periode brak aan. Gelukkig verloopt het herstel voorspoedig en kan Haller inmiddels ook weer voetballen. Hetgeen hij het allerliefste doet.

“Ik voel me beter en beter en sta inmiddels weer op het veld. Dat is wat je graag wil. Het was geen gemakkelijke periode, maar soms gebeuren er vervelende dingen die je niet verwacht. Het helpt wel als je goede mensen om je heen hebt.”

Aanbevolen
Heitinga overwoog niet om Álvarez aan de kant te houden tegen FC Emmen

Haller droeg ‘slechts’ achttien maanden het shirt van Ajax. Dat is relatief kort, maar het was voor de aanvaller een hele mooie periode. Met fijne mensen in de kleedkamer en op de tribunes, twee landskampioenschappen en prachtige avonturen in de Champions League. Herinneringen die zondag allemaal terugkwamen.

“Het eerste waar ik aan terugdenk, zijn de wedstrijden in de Champions League. Het hoogte podium van het clubvoetbal. We hebben fantastische dingen laten zien. Vooral in de groepsfase. Voor mijn gevoel hadden we daarna meer verdiend, maar dat dit niet lukte is ook voetbal.”

Een klein jaar geleden mocht Haller in de Johan Cruijff Arena zijn tweede kampioensschaal omhoog houden. “We hebben prijzen gewonnen en de mensen hier hebben me snel in de armen gesloten. Mijn periode bij Ajax heeft dan ook impact gehad. Natuurlijk mis ik de club soms. Ik had een goede relatie met veel spelers. Met Edson Álvarez, Dusan Tadic en Steven Berghuis heb ik nog steeds contact.”

Haller noemt het dan ook frustrerend dat hij Ajax dit seizoen veelvuldig zag worstelen. “Helaas is dat voetbal. Vanwege alle vertrokken spelers kon je het misschien een beetje verwachten. Dat is niet makkelijk, maar het is nu aan de mensen binnen de club om weer iets geweldigs te bouwen.”

In de catacomben van de Arena liet Haller nog weten dankbaar te zijn voor de massale steunbetuigingen die hij heeft ontvangen tijdens zijn gevecht tegen teelbalkanker. De actie die de supporters opzetten om KWF Kankerbestrijding te steunen, noemt hij prachtig. Zijn periode in Amsterdam zal hij nooit vergeten. “Ik ben voor altijd Ajacied.”

Aanbevolen
Grillitsch: ‘Als je maanden niet speelt, is het zoeken naar ritme’

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >