Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Gefrustreerde Tadic wil dat iedereen meer verantwoordelijkheid neemt bij Ajax

Ajax verloor zondag met 3-0 van PSV. Cijfers die er niet om liegen. De ploeg oogde zielloos en maakte geen moment aanspraak op een resultaat. Tot frustratie van Dusan Tadic, die vindt dat iedereen binnen de selectie meer verantwoordelijkheid moet nemen.

Door Jordy Haak
23 april 2023 - 18:03
Tadic Psvaja 1200
Opnieuw gaat Ajax onderuit in een topduel. © Pro Shots

Het is immers een behoorlijk pijnlijke constatering dat Ajax al voor de derde keer dit seizoen zijn meerdere moest erkennen in PSV. Als aanvoerder mocht Tadic even zo vaak uitleggen waar het aan schort bij de Amsterdammers. In de perszaal van het Philips Stadion zag je de moedeloosheid in zijn ogen.

“Dit is ontzettend frustrerend. Iedereen weet dat we een moeilijk seizoen hebben, maar we moeten bij onszelf beginnen,” vertelde de aanvoerder. “Wat kunnen we doen om als team beter te worden? Het gaat om het nemen van verantwoordelijkheid. Dan maakt het niet uit of je 17, 20 of 35 jaar bent. Neem je verantwoordelijkheid. Besef wat je moet doen voor het team en wat we nodig hebben.”

Het zijn woorden die we dit seizoen al vaker hebben gehoord. Toch slaagt Ajax er telkens niet in het tij te keren. En dus kreeg Tadic de vraag of de selectie niet gewoon kwaliteit ontbeert. “Ja, dat is duidelijk. Als je in een seizoen slechts één topwedstrijd wint, is je selectie te zwak. Maar daar hebben we het al eerder over gehad.”

Aanbevolen
Heitinga spreekt over tussenjaar en weet dat er iets moet gebeuren

Vlak voor zijn komst naar de Johan Cruijff Arena in 2018 verloor Ajax met dezelfde cijfers van PSV. Destijds werd er met succes aan een nieuwe ploeg gebouwd. Zo’n renovatie is volgens Tadic komende zomer opnieuw nodig.

“Dit is het moment dat je weer moet gaan bouwen. We willen succesvol zijn. Iedereen weet dat we betere spelers nodig hebben, maar ik wil geen excuses opvoeren. Momenteel is het simpelweg niet goed genoeg. We moeten beter.”

Dat moet rap gebeuren ook, want aanstaande zondag wacht de KNVB-bekerfinale tegen PSV. Dan moet het heel anders dan in Eindhoven. “Klopt. Het is heel frustrerend zo te verliezen,” vervolgt Tadic. “We moeten met z’n allen verdedigen, zodat ze niet zo makkelijk kunnen scoren. Ik denk dat we drie cadeautjes hebben weggegeven. Het maakt niet uit hoeveel balbezit je hebt of kansen je krijgt, het gaat om de goals.”

Vanzelfsprekend kreeg Tadic de vraag hoe Ajax de rug nog kan rechten in de laatste vijf wedstrijden van het seizoen. “We moeten sterk eindigen. That’s it. Ik voel me rot ten opzichte van John Heitinga, want hij is een goede coach. Ik voel me verantwoordelijk. Daarom herhaal ik: iedereen moet zijn verantwoordelijkheid nemen en niet naar anderen wijzen.”

Aanbevolen
Onmachtig Ajax staat plek twee af aan PSV en dit valt op

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >