Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Rensch: ‘Ik denk dat je de oude Devyne weer ziet’

Na een sportief moeilijke periode tikt Devyne Rensch zijn oude niveau weer aan. De nog altijd pas negentienjarige rechtsback stond tegen Rangers FC (4-0) zijn mannetje. Hij voelt dat hij met de dag sterker wordt.

Door Jordy Haak
07 september 2022 - 22:06
Rensch Ajaran 1200
Rensch probeert dicht bij zichzelf te blijven. © Pro Shots

Vanzelfsprekend verscheen Rensch met een grote glimlach op zijn gezicht de mixed-zone. Het is immers geen dagelijkse kost om met een 4-0-overwinning te beginnen aan het nieuwe Champions League-avontuur. De Schotten werden bij vlagen tureluurs gespeeld. Daar genoot ook de verdediger van.

“Ik denk dat wij een goede eerste helft speelden,” zei Rensch met gevoel voor understatement. “We hadden echt grip op Rangers. Voor rust gaven we geen kans weg. Het ging heel snel op een gegeven moment.”

Na de fraaie openingstreffer van Edson Álvarez kreeg Rensch dé kans om de score te verdubbelen. Vrij voor het doel schoot hij de bal echter voorlangs. “Die bal moet er natuurlijk in. Op zo’n moment baal je even, maar niet langer dan vijf seconden. Daarna moet je doorgaan en hopen dat er nog een kans komt. We hadden veel de bal. Dus dan moet je geduldig blijven. Gelukkig scoorden we nog een paar goals na mijn misser.”

Ajax blufte de Schotse opponent volledig af door in een hoog tempo aan te vallen. Door de vele positiewisselingen wisten de spelers van Rangers soms niet meer wat voor of achter was. Rensch denkt dat de speelwijze van Ajax moeilijk te bestrijden is.

“We hadden veel grip op de wedstrijd. Het was belangrijk hen te laten lopen, want dan komen de kansen vanzelf. Niemand houdt echt van de manier waarop wij voetballen. We spelen heel aanvallend en zorgen ervoor dat zij steeds keuzes moeten maken. Dat doen we goed en dan zie je dat we vier keer scoren.”

Aanbevolen
Van Bronckhorst: ‘Ajax speelde ons suf voor rust’

Hoewel de meeste aandacht uitging naar spelers als Mohammed Kudus, Steven Berghuis en voormalig Rangersspeler Calvin Bassey, was ook Rensch fijn in zijn element. “Het gaat inderdaad goed. Het is belangrijk dat ik die lijn doortrek. Het is natuurlijk best lastig geweest voor mij. Vooral als jonge jongen, die dit niet eerder heeft meegemaakt.”

Rensch liet zijn kwaliteiten immers al eerder zien, maar belandde in een vrij lange dip. Hij zag Noussair Mazraoui uitblinken op zijn positie. Nu laatstgenoemde is vertrokken naar Bayern München, heeft Rensch zijn kans gegrepen. “Als je in een mindere periode komt, is het belangrijk snel je zelfvertrouwen terug te krijgen en op je oude niveau terug te komen.”

Rensch sprak veel met zijn familie en probeerde dicht bij zichzelf te blijven. Hij wist dat zijn kwaliteiten niet ineens verdwenen konden zijn en bleef in zichzelf geloven. Met de komst van Jorge Sánchez heeft de rechtsback opnieuw stevige concurrentie, maar hij stelt daar alleen maar beter van te worden.

“Iedereen heeft concurrentie nodig. Dat maakt je een betere speler. Jorge en ik zijn goede vrienden en we concurreren wie gaat spelen. Zo maak je elkaar beter,” was Rensch duidelijk.

“Hoe ik merk dat ik mijn oude niveau weer benader? Door het vertrouwen waarmee ik op het veld sta. Je ziet nu het spel terug dat ik twee of drie jaar geleden ook liet zien. Er staat weer een aanvallende back, die ook kansen creëert. Ik denk dat je de oude Devyne weer ziet.”

Qua timing kon Rensch het niet beter plannen. In november wacht immers het WK in Qatar. “Natuurlijk speelt dat wel eens door je hoofd. Ik wil er graag bij zijn, maar het belangrijkste is nu goed te presteren bij Ajax. Dan zien we wel wat de toekomst brengt. We hebben een druk schema. Zaterdag wacht sc Heerenveen alweer. Daar ben ik vooral mee bezig.”

Aanbevolen
Ajax blaast Rangers van het veld en dit valt op!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >