Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van Bronckhorst: ‘Ajax speelde ons suf voor rust’

Giovanni van Bronckhorst kreeg als trainer van Rangers FC weer een harde tik te verwerken. Na de 4-0-nederlaag tegen Celtic ging zijn ploeg met dezelfde cijfers over de knie bij ons aller Ajax.

07 september 2022 - 21:47
Gio 1200
Van Bronckhorst zag zijn ploeg hard onderuitgaan tegen Ajax. © Pro Shots

Wat ging er mis? Het was de eerste vraag die de sympathieke Nederlander op zich kreeg afgevuurd door een Schotse journalist. “We speelden gewoon een hele slechte wedstrijd tegen een goed Ajax,” sprak Van Bronckhorst op rustige toon. “We konden tegen deze ploeg nooit competitief worden. We haalden geen moment het niveau waarmee we de strijd konden aangaan.”

“Elke kans die je weggeeft, wordt afgestraft tegen dit Ajax,” stelde de trainer mismoedig. “We waren aan de bal ook ontzettend naïef. We zaten voor rust geen moment in de wedstrijd. Dan moet je strijden, maar we wonnen ook onze duels niet. Na rust gingen we met vijf man achterin spelen om minder kansen tegen te krijgen.”

Aanbevolen
Rensch: ‘Ik denk dat je de oude Devyne weer ziet’

Complimenten had Van Bronckhorst ook voor de Amsterdamse opponent. “Alle spelers van Ajax zijn ontzettend balvaardig. Steven Bergwijn, Steven Berghuis, Dusan Tadic… Noem ze allemaal maar op. Er was ook heel veel beweging bij Ajax. De ruimtes die wij lieten, werden uitstekend benut door Ajax. Of we suf zijn gespeeld voor rust? Ja.”

Van Bronckhorst verwachtte na de harde nederlaag tegen Celtic een reactie van zijn ploeg. Die bleef achterwege. “Ik had op meer gehoopt. Wat ik tegen ze heb gezegd? ‘Welkom in de Champions League.’ Ik maakte dit als speler ook mee. Mijn spelers moeten deze ervaring heel snel meenemen naar de volgende wedstrijd. Ajax is al een paar jaar gewend aan spelen op dit niveau.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >