Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Op Ajax gefocuste Kudus legt uit waarom hij training oversloeg

Er was in aanloop naar het thuisduel met SC Cambuur (4-0) veel te doen om Mohammed Kudus. De middenvelder wilde naar Everton, maar Ajax hield die overgang tegen. Tussendoor sloeg de Ghanees twee trainingen over. Nu de transferwindow is gesloten, wil Kudus zich vooral focussen op Ajax.

03 september 2022 - 21:39
Kudusajacam800
Kudus tekende tegen Cambuur voor de 4-0. © Pro Shots

Het woord ‘werkweigering’ viel de afgelopen weken veelvuldig in Amsterdam. Antony was de eerste die door transferperikelen niet verscheen op de training, gevolgd door Kudus en Edson Álvarez. Eerstgenoemde vertrok, terwijl de twee middenvelders bij Ajax bleven.

Kudus stelt echter dat er van werkweigering geen sprake was. Zijn afwezigheid ging in goed overleg met Alfred Schreuder. “Er speelde veel. Je geestelijke gezondheid is ook belangrijk. Daar heb ik het met de trainer over gehad. In de dagen daarna heb ik me voorbereid op de wedstrijd,” aldus de middenvelder voor de camera van ESPN.

Aanbevolen
Schreuder onder de indruk van goed gesprek met verstandige Álvarez

“We zijn allemaal mensen. Als voetballer krijgen we met dit soort dingen te maken,” zo vervolgt Kudus, om daarna te benadrukken dat hij zich op Ajax wil focussen. “Het belangrijkste is dat ik hier ben. De transferwindow is gesloten. Ik werk hard en kijk uit naar wat komen gaat. Mijn focus ligt op de club. Ik doe mijn best om het team te helpen winnen.”

Precies dat deed Kudus tegen Cambuur. Hij kwam na rust binnen de lijnen en liet zich direct zien met een treffer. “Bij alle kansen die ik krijg, probeer ik het team zo veel mogelijk te helpen. Ik ben blij dat ik kon bijdragen aan het behalen van de drie punten.”

Schreuder heeft al vaker gezegd in Kudus een veelzijdige speler te zien. Tijdens het duel met Cambuur zette hij de Ghanees in de spits. Toch voelt Kudus zich het beste op het middenveld. “We kennen allemaal mijn beste positie, op acht of op tien, maar het gaat om het team. Ik doe mijn best op iedere positie waar de trainer mij neerzet.”

Aanbevolen
Makkelijk scorende Bergwijn niet verrast over zijn eigen rendement

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >