Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schreuder onder de indruk van goed gesprek met verstandige Álvarez

Hoogstaand was het niet, maar Ajax bond zaterdag ook SC Cambuur aan de zegekar (4-0). Alfred Schreuder ging na afloop van het duel in op de situatie rond Edson Álvarez, de invalbeurt van Mohammed Kudus, het hoge rendement van Steven Bergwijn en de Europese ambities.

03 september 2022 - 19:58
Schreuderalvarez800
Álvarez geeft volgens Schreuder weer alles voor Ajax. © Pro Shots

Dat dit een andere editie van Cambuur-thuis zou worden dan vorig jaar, werd al vrij snel duidelijk. De gasten uit niet-Friesland bouwden een muur om de eigen zestien, waardoor het in de beginfase stroef liep bij Ajax. “Ik was ook niet helemaal tevreden over het tempo waarin we speelden,” stelt Schreuder. “Maar uiteindelijk hebben we met 4-0 gewonnen en geen schade opgelopen in de vorm van blessures.”

De trainer voerde in de rust twee wissels door. Edson Álvarez bleef achter in de kleedkamer. “Ik wilde geen risico met hem nemen, ook met hetgeen wat er deze week is gebeurd,” zo doelt Schreuder op de hele transfersituatie rond de Mexicaan. De middenvelder sloeg zelfs een training over, maar is volgens zijn coach weer volledig met zijn gedachten bij Ajax.

“Edson heeft het fantastisch opgepakt. Hoe hij de dag na de transferwindow praatte… Hij is een hele verstandige jongen, weet precies waar hij mee bezig is en kan goed schakelen. Dat heeft indruk op mij gemaakt. Álvarez heeft aangegeven dat hij er volledig voor Ajax zal zijn. Dat zie je tegen Cambuur ook. Hij beleeft iedere wedstrijd als een finale.”

Aanbevolen
Makkelijk scorende Bergwijn niet verrast over zijn eigen rendement

Een andere Ajaxspeler die een training oversloeg, was Mohammed Kudus. Hij mocht zich in de tweede helft laten zien. Schreuder was tevreden over zijn invalbeurt. “Hij bracht veel dreiging, jaagde goed door en was balvast. Ik heb al vaker gezegd hoe goed ik hem vind, maar ik heb ook andere spelers.”

Wat Kudus moet doen om zich in de basis te spelen? “Gewoon zo doorgaan,” aldus de trainer. “Maar wat is een basisspeler? Zo beredeneer ik niet. Ik begrijp van iedere speler met die kwaliteiten dat ze teleurgesteld zijn als ze niet spelen. Daar praten we ook over. Natuurlijk is Kudus het niet met mij eens. Het zou gek zijn als hij dat wel is.”

En dan nog even over de maker van de twee doelpunten: Steven Bergwijn. Hij maakte al zes goals in vijf eredivisiepotjes voor Ajax. Als Schreuder eerlijk is, verrast het hem dat hij al zo veel treffers heeft gemaakt. “De kwaliteit van afwerken is extreem. Hij schiet enorm hard en gericht. Bergwijn is altijd in de zestien, dat zag je ook bij de eerste goal. Alle supporters van Ajax mogen blij zijn dat hij bij ons speelt.” 

Na de zege op Cambuur kan de blik vol op het thuisduel met Rangers FC. Een wedstrijd die Owen Wijndal vanwege een lichte enkelblessure moet missen. Desondanks is het doel in Europa te overwinteren, het allerliefst in de Champions League. “We zitten in een pittige poule, met Liverpool als grote favoriet. Napoli is een uitstekend team en Rangers heeft het ook laten zien. We kijken per wedstrijd hoe het gaat.”

Aanbevolen
Ajaxtrein passeert ook station Cambuur en dit valt op

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >