Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Makkelijk scorende Bergwijn niet verrast over zijn eigen rendement

Het Ajaxshirt zit Steven Bergwijn als gegoten. De rappe aanvaller scoorde in de eerste vijf competitiewedstrijden zesmaal. Daarmee voegt hij zich bij illustere voorgangers Luis Suarez, Patrick Kluivert en Henk Groot.

Door Jordy Haak
03 september 2022 - 19:59
Bergwijn Ajacam 1200
Op Bergwijn staat momenteel geen maat. © Pro Shots

“Dat is een aardig rijtje, zeker weten,” trapt Bergwijn af op de persbabbel na Ajax - SC Cambuur (4-0). Hij werd door de supporters verkozen tot King of the Match, net als tegen FC Groningen. Ook toen schoof de vleugelaanvaller aan in de perszaal. “Het zou wel mooi zijn als ik hier zeventien keer kom te zitten, hè?” lacht Bergwijn, om serieus te vervolgen: “Zolang we blijven winnen, ben ik tevreden.”

Met twee treffers vlak voor rust zette hij zijn ploeg op het juiste spoor. De zomeraanwinst is al sinds zijn komst naar de Johan Cruijff Arena bijzonder goed op schot. Als hij in dit tempo doorgaat, wordt hij met overmacht topscorer van de eredivisie.

“Dat is mooi, maar ik ben daar niet echt mee bezig. Ik heb niet een bepaald aantal doelpunten als richtgetal in mijn hoofd. Voor mij is het belangrijkste gewoon zo door te gaan. Ik kijk naar het complete plaatje en wil gewoon winnen. Waardoor ik zo makkelijk scoor? Door mijn teamgenoten.”

Wel geeft Bergwijn toe dat hij tijdens zijn periode bij Tottenham Hotspur een nog betere speler is geworden. “In Londen heb ik geleerd sneller te handelen en ben ik fysiek sterker geworden. Dat is ook niet zo gek, want je traint met de beste spelers.”

Aanbevolen
Schreuder onder de indruk van goed gesprek met verstandige Álvarez

Door analisten wordt soms gesteld dat Bergwijn eigenlijk te goed is voor de eredivisie, maar zelf kijkt hij daar anders naar. “Dat is de voetballerij. Als je even sterk presteert, ben je te goed. Maar wanneer het minder gaat, heeft ook iedereen wat te zeggen. Ik kan hier nog voldoende leren en ben blij dat ik terug ben.”

Schreuder stelde tijdens zijn perspraatje dat het hem verbaast met hoeveel gemak Bergwijn het net vindt. Voor de topschutter zelf komt zijn productiviteit niet als een verrassing. “Nee, ik verbaas mezelf niet,” antwoord hij op een vraag van Ajax Life. “Ik heb altijd wel scorend vermogen gehad. Maar als je niet speelt, is het moeilijk dit te laten zien.”

In de thuiswedstrijd tegen FC Groningen maakte Bergwijn zijn eerste hattrick ooit in het betaalde voetbal. Als hij tegen Cambuur de negentig minuten had volgemaakt, had zo’n prestatie er wellicht opnieuw ingezeten. Alfred Schreuder besloot hem echter na een uur naar de kant te halen.

“Natuurlijk baalde ik wel dat ik niet voor dat derde doelpunt kon gaan, maar er komen nog meer wedstrijden aan. Het was de keuze van de trainer en ik kan hem wel begrijpen. Woensdag wacht met Rangers FC immers alweer een belangrijk potje.”

Daarmee is gelijk het volgende onderwerp aangesneden. De focus kan op de Champions League. Bergwijn heeft zin in het Europese avontuur en leeft er met vertrouwen naartoe. “Nu de transferwindow gesloten is, denk ik dat we kunnen we stellen dat we een hele sterke selectie hebben. Alle posities zijn dubbel bezet. Dat heb je in deze periode ook nodig.”

Met Rangers treft Ajax volgens Bergwijn een fysiek sterke ploeg, die vrij direct speelt. Hij zag de Schotten enkele weken geleden al aan het werk tegen PSV. “In die wedstrijd waren ze heel afwachtend en lieten ze de tegenstander het spel maken. Dat verwacht ik woensdag weer. Wij moeten naar onszelf kijken en dan gaan we het zien. De Champions League brengt altijd iets extra’s. Iedereen wil alles geven.”

Aanbevolen
Ajaxtrein passeert ook station Cambuur en dit valt op

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >