Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Talent van het Jaar Timber is trots: ‘Kijk eens waar ik nu sta’

Voor Jurriën Timber was het afgelopen week dubbel feest. Hij veroverde met zijn ploeg de 36ste landstitel in de clubhistorie en werd door de technische staf verkozen tot Talent van het Jaar. Die uitverkiezing maakt de twintigjarige verdediger trots.

Door Jordy Haak
16 mei 2022 - 11:39
Timber Tvhj 1200
Timber beaamt dat het snel gaat met zijn ontwikkeling. © AFC Ajax

Dat de schijnwerpers woensdagavond eventjes specifiek op hem werden gericht, zag Timber vooraf niet aankomen. Hij was samen met de supporters het kampioensfeestje al uitgebreid aan het vieren, toen Erik ten Hag hem sommeerde zich toch echt even op de middenstip van de uitzinnige Johan Cruijff Arena te melden. Daar kreeg hij de Marco van Basten Trofee uit handen van zijn trainer overhandigd.

“Dit is een mooie waardering, na een prachtig seizoen. Dat geldt overigens ook voor Lisandro Martínez, die door de supporters is verkozen tot Ajacied van het Jaar. Het zegt wel iets dat de twee centrale verdedigers zulke prijzen in ontvangst mogen nemen,” vertelt een stralende Timber in gesprek met Ajax Life.

Op 7 maart 2020 maakte de talentvolle verdediger zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax. Op bezoek bij sc Heerenveen werd met 1-3 gewonnen. Inmiddels is Timber uitgegroeid tot een vaste waarde in de defensie en veroverde hij – uitgerekend tegen Heerenveen – alweer zijn tweede landstitel.

Aanbevolen
Ajacied van het Jaar Martínez dolblij met erkenning supporters

“Het gaat allemaal heel snel. Ik ben pas anderhalf jaar basisspeler en kijk waar ik nu sta,” vervolgt Timber. “Ik heb superveel wedstrijden in Ajax 1 gespeeld, ben international, heb twee kampioenschappen achter mijn naam staan en nu ben ik verkozen tot Talent van Jaar. Dat zijn prachtige dingen om mee te maken.”

Met zijn uitverkiezing treedt Timber in de voetsporen van Ryan Gravenberch, die vorig seizoen met de Marco van Basten Trofee aan de haal ging. Hij komt sowieso in een mooi rijtje Ajacieden, met namen als Matthijs de Ligt, Christian Eriksen, Rafael van der Vaart en Maxwell.

Timber kijkt met voldoening terug op het afgelopen seizoen. “Het was een mooi jaar, met zowel hoogte- als dieptepunten. We hebben veel meegemaakt, maar zijn er uiteindelijk goed uitgekomen. Met het landskampioenschap als beloning. De laatste weken waren zwaar. Zeker mentaal, omdat je echt nog ergens voor vecht. Maar dat maakt het alleen maar extra mooi.”

Zijn nieuwe doelen kan hij zo opsommen. “Nog beter worden, mezelf verder ontwikkelen en wederom prijzen winnen.” Wellicht mogen we hem dan volgend jaar verrassen als Ajacied van het Jaar? “Dat zou heel mooi zijn,” besluit Timber met een grote lach op het gezicht.

Aanbevolen
Tagliafico geeft wederom aan een deurtje verder te willen kijken

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >