Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Stijf uitverkocht duel symboliseert populariteit van Ajax op Curaçao

Ajax is neergestreken op Curaçao. Dat brengt heel wat teweeg op het eiland in de Caribische zee. De wedstrijd van zaterdagnacht is al geruime tijd stijf uitverkocht, de clinics zijn onwijs populair en appgroepen ontploffen.

Door Jordy Haak
20 mei 2022 - 11:18
Klaassen Cura 1200
Ook op Curaçao wil de jeugd massaal op de foto met de Ajacieden. © Ajax Life

Ajax en Curaçao Tourist Board hebben sinds 2020 een partnerovereenkomst. De afsluitende trip naar de Caribbean maakt daar onderdeel van uit. Als Ajaxsupporters komen we in Nederland langzaam uit onze kampioensroes, maar op de Antillen gaat het nu pas echt los. De komst van Ajax is hét gesprek van de dag.

“Voetbal is heel populair hier op het eiland,” vertelt Tommy den Heyer (59), die vier jaar geleden emigreerde naar Curaçao. “Voorheen spraken de mensen vooral over FC Barcelona en clubs uit Zuid-Amerika, maar tegenwoordig gaat het steeds vaker over Ajax. De interesse neemt zichtbaar toe en deze week is het al helemaal een gekkenhuis.”

De reis naar Curaçao staat in het teken van voetbal, talentontwikkeling en ontspanning. Op de sociale mediakanalen van de club zagen we al veel kleurrijke foto’s en filmpjes voorbijkomen. Van spelers die clinics voor de jeugd begeleiden, tot interviews bij de lokale televisiezenders. Van potjes straatvoetbal, tot het bezoeken van een kinderziekenhuis.

Aanbevolen
Ajax kijken in Caribische sferen: ‘Het bier vloeit hier al vroeg in de ochtend’

In de nacht van vrijdag op zaterdag volgt bovendien nog de afsluitende oefenwedstrijd tegen Team Curaçao. “Heel Facebook staat vol met berichten van voetballiefhebbers die nog op jacht zijn naar kaartjes , maar het duel was razendsnel uitverkocht,” vertelt Den Heyer, die zelf met vijftig medesupporters aanwezig zal zijn in het Stadion Ergilio Hato.

De Amsterdamse selectie werd na aankomst op Hato Airport al welkom geheten door enthousiaste eilandbewoners, die de kampioensliedjes uit Nederland goed bleken te kennen. De schaal zelf is ook mee naar de andere kant van de wereld. Dat levert natuurlijk fraaie plaatjes op en iedereen mag weten wie de beste club van Nederland is.

Den Heyer, die een tof Ajaxcafé runt in Willemstad, denkt dat het bezoek van Ajax goed is voor de populariteit van de club in het Caribisch gebied. In zijn horecazaak is het altijd goed druk tijdens wedstrijden. Er komen veel Nederlanders en vakantiegangers kijken, maar ook de interesse van de lokale bevolking neemt zienderogen toe.

“Je merkt het ook aan de clinics die Ajax geeft op het eiland. Die zijn onwijs populair. Op sociale media komen volop foto’s voorbij van kinderen met hun favoriete speler. Dit is zo belangrijk voor de populariteit van Ajax onder toekomstige generaties,” besluit Den Heyer.

Het oefenduel tussen Ajax en Team Curaçao begint in de nacht van vrijdag op zaterdag, om 2.00 uur Nederlandse tijd.

Aanbevolen
TV-tip: nachtbrakers kunnen duel tussen Ajax en Team Curaçao live volgen

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >