Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag prijst leiderschap Tadic en neemt het op voor Onana

Het was niet best tegen Feyenoord. En dan drukken we ons nog zacht uit. Ajax sleepte een 3-2-overwinning uit het vuur, mede dankzij een rake vrije trap van Dusan Tadic. Erik ten Hag prijst het leiderschap van zijn aanvoerder, terwijl hij het opneemt voor Andre Onana.

20 maart 2022 - 19:08
Tenhagonana800
Onana oogde voetballend een tikje onzeker. © Pro Shots

Als er iemand is die de supportersemotie rondom de klassieker goed begrijpt, dan is het Tadic. Tegen Feyenoord trok hij zijn ploeg over het dode punt, door een vrije trap vanuit een lastige hoek heerlijk raak te schieten. Eerlijk is eerlijk: Feyenoordkeeper Ofir Marciano ging niet vrijuit, maar om ‘m dan alsnog zo in de verre hoek te krullen…

Toch krijgt Tadic steeds meer kritiek. De aanvoerder zou niet meer dezelfde speler zijn als twee jaar geleden. Desondanks peinsde Ten Hag er niet over om de Serviër te wisselen. “Die goal laat maar weer zien waarom je Tadic altijd op het veld moet laten staan. Hij maakt zo vaak het verschil, zeker op de momenten dat het nodig is.” 

Dat betekent echter niet dat de aanvoerder altijd vrijuit gaat, zo benadrukt de trainer. “Ook Tadic wordt kritisch benaderd. Als hij dingen niet goed doet, spreken we hem daarop aan. Maar zijn leiderschap is ontzettend belangrijk voor deze ploeg.”

Aanbevolen
Antony nog steeds beetje in de war na emotionele goal en bizarre rode kaart

Mindere vorm of niet, Tadic heeft de afgelopen jaren flink wat krediet opgebouwd. Onana heeft zijn buffer daarentegen weggegooid. De band met de supporters was al niet goed, maar na zijn aandeel in de tegentreffer tegen Benfica kan de keeper al helemaal weinig goed doen. Waar Onana lang werd genegeerd, klonken er tegen Feyenoord fluitconcerten.

Het hielp daarbij niet dat Onana onzeker oogde, vooral in het voetballende gedeelte. Ten Hag zag dat zijn keeper het lastig had, maar neemt het ook voor hem op. “We moeten hem de goede opties geven, maar dat deden we niet altijd. De organisatie ligt niet bij hem, maar bij de mensen voor hem in de verdediging en op het middenveld.”

Verder is Ten Hag te spreken over zijn invallers, met Nico Tagliafico in het bijzonder. “Het is een open deur, maar hij gaf zeker een impuls. Dat deden Davy Klaassen en Brian Brobbey ook. Ze hebben zeker bijgedragen aan het feit dat we deze wedstrijd hebben omgedraaid. Nico was met een assist heel bepalend voor de wedstrijd.” 

Aanbevolen
Antony wenst ‘supporter’ veel plezier met gestolen shirt

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >