Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Antony nog steeds beetje in de war na emotionele goal en bizarre rode kaart

Wat het mooiste moment was van Ajax - Feyenoord? Antony die na zijn winnende 3-2 als een strijdvaardige Galliër op de boarding klom, om met ontbloot bovenlijf de aanstaande overwinning te vieren met de uitzinnige supporters in de Johan Cruijff Arena.

Door Jordy Haak
20 maart 2022 - 18:18
Antony Ontbloot 1200
Antony weet wel hoe je een feestje moet vieren. © Pro Shots

Op de persconferentie na de klassieker kreeg Arne Slot de vraag hoe hij keek naar het kolderieke tijdrekmoment, waarbij Antony omver werd geduwd door ploeggenoot Dusan Tadic en als een stervende zwaan naar de grond ging. De Feyenoordtrainer bekende dat hij moest lachen om de situatie en dat hij het idee had dat het met de blessure van de Braziliaan wel meeviel.

Precies op dat moment kwam de vleugelflitser op krukken de perszaal binnengewandeld. “Hebben jullie dit zo afgesproken? Ik heb het toch onderschat, zie ik,” grapte een lachende Slot, die de humor wel inzag van de situatie. Maar hoe ernstig is de blessure van Antony eigenlijk? En was het voor de Braziliaan de meest bizarre rode kaart die hij ooit heeft gehad?

“Ik was geblesseerd buiten het veld en kwam weer terug binnen de lijnen, toen ik door Tadic werd omgegooid. Op het moment dat ik weer opstond, zag ik dat ik een rode kaart kreeg. Ik weet eigenlijk niet zo goed wat er allemaal gebeurde,” bekende Antony, die enkelklachten overhield aan het duel.

“Na de wedstrijd tegen Benfica had ik al last, maar de afgelopen dagen ging het weer goed en heb ik ook gewoon getraind. Momenteel is het nog onduidelijk wat ik precies heb. Daar wordt in de komende dagen naar gekeken,” vervolgde de buitenspeler, die nog niet weet of hij aansluit bij de Braziliaanse ploeg.

Aanbevolen
Ajax wint klassieker na nieuwe ontsnapping en dit viel op

Veel euforischer was natuurlijk het beslissende moment, vlak voor tijd. Op aangeven van de ingevallen Nico Tagliafico schoot Antony zijn ploeg naar een zwaarbevochten overwinning op Feyenoord. Opnieuw ontsnapte Ajax in de slotminuten. Dat moest natuurlijk worden gevierd. Met ontbloot bovenlijf, op de boarding voor de F-side en met het Ajaxshirt trots voor zich gehouden.

“Het was een bijzonder moment. We zijn natuurlijk net uitgeschakeld in de Champions League en ik snap de teleurstelling bij de supporters. Die voelen wij zelf ook. Dan is het speciaal om de klassieker te spelen en vlak voor tijd de winnende binnen te schieten. Daar kwam veel emotie bij los.”

Het juichmoment had veel weg van de manier waarop Lionel Messi ooit zijn beslissende doelpunt vierde in El Classico, maar Antony verzekerde dat hij niet heeft afgekeken bij de Argentijn. “Ik had totaal niet over het juichen nagedacht. Het ontstond spontaan in de emotie. Ik heb ontzettend veel gevoel voor deze club. Sinds mijn eerste dag hier, heb ik zoveel liefde gekregen van de fans. Dat gevoel is wederzijds en dat wil ik de mensen graag laten zien. Daarom trok ik mijn shirt uit.”

Dat kostte de Braziliaan wel een gele kaart, waardoor hij geschorst is voor het uitduel met FC Groningen. Antony was ervan op de hoogte dat hij bij een nieuwe gele kaart zou ontbreken in het hoge noorden. “Maar toen ik scoorde, dacht ik daar niet bij na. Er kwam gewoon heel veel emotie los.”

Het doelpunt was immers van groot belang voor de titelstrijd. 78 minuten lang stond het landskampioenschap serieus op de tocht, maar Antony bleef geloof houden in een goed resultaat. “Het was een moeilijke wedstrijd, met veel fouten van beide kanten. Ajax is echter een grote club en we speelden thuis, met supporters die er volle bak achter stonden. Dan moet je altijd vertrouwen houden in de overwinning.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >