Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag hoopt dat Ihattaren in alle rust kan werken aan terugkeer

Erik ten Hag heeft nieuws voor supporters die mogelijk de verwachting hebben dat Mohamed Ihattaren op korte termijn al in de Johan Cruijff Arena schittert. De jongeling is nog lang niet fit en dat gaat ook nog wel even duren. Ajax probeert de negentienjarige zo goed als het kan te helpen.

04 februari 2022 - 15:13
Ihattaren 1200 (1)
Hopelijk hebben we toch snel plaatjes van Ihattaren in Ajaxkledij! © Pro Shots

Natuurlijk kreeg Ten Hag in aanloop naar Heracles-thuis veel vragen over de veelbesproken komst van Ihattaren. De club huurt de aanvallende middenvelder tot het einde van het jaar en heeft daarna een optie tot koop. Dat is allemaal zo afgesproken met Juventus.

Maar Ihattaren moet van ver komen. Dat benadrukte Ten Hag ook. De club tuigde inmiddels al een heel begeleidingsproject op om de jongeling zo snel mogelijk fit te krijgen. De oefenmeester hoopt dat Ihattaren daarvoor een beetje de ruimte krijgt, ook van buitenaf. “Wij stellen hem alle middelen ten dienste. Het is nu aan hem. Laat hem met rust. Laat hem werken, aan zijn talenten. Die heeft hij ontegenzeggelijk. Op termijn is hij een ontzettend goede speler.”

Ten Hag wil niet spreken over de laatste kans voor Ihattaren, zoals overal wordt geroepen. Dat levert ook alleen maar druk op. Wel legt de trainer de bal vooral in de hoek van de speler. “Hij is zeker gebrand en hij wil voetballen op het hoogste niveau.”

Aanbevolen
Dikke vraagtekens richting Heracles-thuis, maar Kudus keert terug

De route daarheen is er mogelijk eentje met wat hobbels en kuilen in de weg. De huurling traint voorlopig mee bij Jong Ajax tot hij weer helemaal topfit is. Hij zal mogelijk ook de nodige wedstrijden in de ploeg van John Heitinga spelen. Dus weer van onderaf beginnen in de Keuken Kampioen Divisie.

Ook Heitinga speelt dus een rol in de rehabilitatie van Ihattaren, al blijft Ten Hag op voetbalgebied de eindverantwoordelijke. “Hij valt onder verantwoordelijkheid van mij. We helpen Ihattaren waar we kunnen. Veel dingen kunnen we optuigen, maar het gaat erom wat de speler in kwestie ermee doet. Profvoetbal betekent dat je verantwoordelijkheid moet nemen. Een bepaalde volwassenheid hoort daarbij. Het moet vooral vanuit hemzelf komen.”

Het is te hopen dat Ihattaren de handschoen oppakt. Hoewel een debuut in Ajax 1 nog heel ver weg lijkt, staat er wel een vinkje achter zijn naam als het gaat om speelgerechtigd zijn in de Champions League. Laat dat dan een extra motivatie voor hem zijn.

Aanbevolen
Ajax huurt Ihattaren van Juventus en heeft optie tot koop

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >