Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax huurt Ihattaren van Juventus en heeft optie tot koop

Het zat al even in de pijpleiding, maar de dingen zijn nu ook daadwerkelijk rond. Mohamed Ihattaren is officieel speler van Ajax. De aanvallende middenvelder wordt voor één jaar gehuurd van Juventus. In het contract is ook een optie tot koop opgenomen.

30 januari 2022 - 18:10
Ihattarenrond800
De Johan Cruijff Arena is geen onbekend terrein voor Ihattaren. © Pro Shots

Ihattaren beleeft op zijn zachtst gezegd een bijzondere voetbalcarrière. De negentienjarige voetballer vertrok met veel tumult bij PSV, om vervolgens door Juventus gelijk te worden verhuurd aan Sampdoria. Het hele Italiaanse avontuur eindigde in een tranendal.

En nu is Ihattaren dus weer terug in Nederland. Dat was hij overigens al een tijdje, om daar samen met Gerald Vanenburg te werken aan een terugkeer op het voetbalveld. De techniektrainer van Ajax ging met de spelmaker aan de slag om weer volledig fit te worden. 

Hoe fit Ihattaren op dit moment is, moet blijken. Feit is dat Ajax hem de kans geeft om zijn voetbalcarrière nieuw leven in te blazen. Een sensationele gok, maar wie weet blijken de twee partijen een match. We hopen dat Erik ten Hag hem op de juiste manier weet te raken.

Aanbevolen
Ihattaren laat Ajacieden gniffelen met uitspraken over transfer

De oud-PSV’er tekent in Amsterdam een huurcontract tot 31 december 2022. Als deze stap de juiste blijkt te zijn, heeft Ajax de mogelijkheid om Ihattaren definitief over te nemen van Juventus. Marc Overmars moet dan een bedrag van twee miljoen euro neerleggen.

De directeur spelerszaken over de transfer: “Ihattaren is nog maar negentien jaar en geldt als een van de grootste talenten van ons land. Alleen heeft hij door omstandigheden al erg lang geen wedstrijden gespeeld,” aldus Overmars op het digitale huis van Ajax.

“Bij ons gaat hij bij Jong Ajax verder werken aan zijn fitheid. Daar kan hij vervolgens laten zien dat hij nog altijd de goede speler is die we kennen,” vervolgt de voormalig aanvaller. “Ik ben erg benieuwd. Wij bieden hem deze kans en wij gaan hem helpen, maar het begint natuurlijk bij hemzelf en dat weet hij.”

Ihattaren zit momenteel in quarantaine, daarna sluit hij aan bij de selectie van John Heitinga. We zijn enorm benieuwd naar wat Ihattaren voor Ajax kan betekenen en andersom. Het is in ieder geval een nieuw hoofdstuk in het al dikke voetbalboek van de jongeling.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >