Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ihattaren laat Ajacieden gniffelen met uitspraken over transfer

De kans lijkt niet echt heel groot dat het serieus tot een transfer komt. Maar toch... maar toch! Er valt tenminste iets te lachen, want Mohammed Ihattaren heeft dingen gezegd over een mogelijke overstap van PSV naar Ajax. De gemiddelde Ajacied kan vast gniffelen om die uitspraken.

09 november 2020 - 11:45
Ihattarenajaxpratencar
Zien we Gravenberch en Ihattaren nog eens op hetzelfde middenveld? © Pro Shots

Over de status van Ihattaren bij PSV kun je zo ongeveer een boek schrijven. Het botert nog niet echt heel lekker tussen de nieuwe trainer, Roger Schmidt, en de middenvelder, terwijl Ajax nog best een creatieve middenvelder kan gebruiken. De achttienjarige wordt 'interessant' bevonden.

De vraagtekens rond de huidige status van Ihattaren bij PSV zorgen voor speculaties over een transfer naar Ajax. Je kunt je voorstellen hoe gevoelig zo'n transfer ligt. Weet je nog wat er gebeurde toen Ajax een beetje zat te stoken bij Steven Bergwijn? Mooi was die tijd!

“Je weet nooit hoe het loopt. Ik vind Ajax ook een mooie club. Ik heb er ook gespeeld, in uitduels, en ik vond het echt mooi. De Johan Cruijff Arena...,” droomt Ihattaren alvast hardop terwijl Andy van der Meijde naast hem zit op de bank. Niet in de auto dus. Op de bank.

“Maar de fans zullen het niet accepteren. Ik wil iets terugdoen voor PSV, jazeker. Ik hou van PSV. Het is mijn club, snap je,” vervolgt Ihattaren. Maar er is een voorwaarde waardoor hij vrede kan hebben met een verhuizing van Eindhoven naar Amsterdam. “Als het maar een record is.”

Een transferrecord om precies te zijn. Het huidige transferrecord in het Philips Stadion staat op 40 miljoen euro, op naam van Hirving Lozano. De aanvaller verruilde de lampenclub voor Napoli. En voor minder doet Ihattaren het dus niet. Daardoor lijkt er voorlopig sprake van een soort status-quo.

Wij zien Ajax echt geen 40 miljoen euro neerleggen voor een binnenlandse transfer. En het contract van Ihattaren loopt momenteel 'slechts' tot de zomer van 2022. Daar ga je ook al niet zo'n bedrag voor neertellen. PSV hoopt zijn goudhaantje uiteraard langer te behouden, maar ook hier is eens te meer sprake van de Raiola-factor...

Overigens staat Ihattaren wel degelijk ergens op een lijstje bij Ajax, want dit liet Marc Overmars al eens doorschemeren. “Ihattaren is een type speler die bij Ajax zou kunnen passen, maar op dit moment is hij geen serieuze optie,” klonk het begin oktober uit de mond van de voetbalbaas.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >