Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag wordt naast uitstekend Ajax ook vrolijk van uitstekende Labyad

Uitstekend. Dat was het stopwoordje van Erik ten Hag. Dat is dikke prima, want we hebben wel eens andere stopwoordjes gehoord na een uitduel met FC Utrecht. Dit keer werd het 0-3 en Zakaria Labyad vulde de nummer tien-positie goed in, volgens de trainer. Uitstekend zelfs.

09 november 2020 - 10:32
Labyaduitstekendcar
Labyad oogde gelukkiger dan je op basis van deze foto zou denken. © Pro Shots

De Ajacieden kenden een relatief gemakkelijke lunch in Nieuw Galgenwaard, want Utrecht bleek slechts een tussendoortje in het ongekend drukke programma waardoor seizoen 2020/2021 wordt gekenmerkt. Het leek spannender dan het was, kunnen we achteraf met een glimlach stellen.

Davy Klaassen en Dusan Tadic vormden een sleutelrol door bij twee van de drie doelpunten te zijn betrokken, maar de trainer zag ook Labyad – die de 0-1 voorbereidde – een uitstekende wedstrijd spelen. “Zakaria heeft een heel belangrijke rol gespeeld,” constateerde Ten Hag tevreden tegenover het Algemeen Dagblad.

Het grappige is dat de trainer goed te spreken was over zijn eigen keuze, want hij besloot Labyad weer eens een basisplaats te gunnen. “Hij speelde uitstekend. Zakaria heeft rendement. Dat liet hij in de voorbereiding al zien. En eerder dit seizoen ook.”

Labyad kreeg zijn basisplek om twee redenen terug: de fysiek sterke Lassina Traoré voerde de aanval aan tegen een relatief licht centraal duo achterin bij Utrecht, waardoor er kansen lagen voor Labyad. Maar ook omdat hij 'kwaliteit geeft' tijdens de trainingen.

“Groningen-uit was een zwakke wedstrijd, maar dat gold voor het volledige elftal. Zakaria had toen ook geen rendement, maar nadat hij vervolgens uit het elftal ging, heeft zijn zijn koppie niet laten hangen. Hij heeft weerbaarheid getoond en deze kans verdiend door goed te trainen.”

Ten Hag had het er best moeilijk mee om Labyad ernaast te zetten, gaf hij aan. “Het was onredelijk hoe hij werd benadeeld, want door rode kaarten tegen Sparta en Vitesse moest ik hem twee keer wisselen. En tegen Groningen hadden we een offday. Maar aan de top is het niet altijd rechtvaardig.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >