Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dikke vraagtekens richting Heracles-thuis, maar Kudus keert terug

Ajax gaat weer voetballen. Dat gebeurt zondag als Heracles op bezoek komt in de Johan Cruijff Arena. Aan Erik ten Hag om een knappe ploeg binnen de lijnen te brengen. De trainer heeft wat puzzelstukjes te leggen, zo bleek uit de traditionele persbabbel in aanloop naar de aftrap.

04 februari 2022 - 14:36
Kudus 1200
Kudus is weer fit genoeg voor een plek in de selectie. © Pro Shots

Zo mist Ryan Gravenberch de wedstrijd vermoedelijk wegens ziekte en staan er vraagtekens achter de namen van Edson Álvarez (knie) en Lisandro Martínez (bovenbeen). Beide spelers liepen de fysieke ongemakken op tijdens de afgelopen interlandperiode. Tegenover de mogelijke afwezigen staat de terugkeer van Mohammed Kudus.

Kortom, de trainer moet mogelijk wat gaat schuiven met poppetjes. Daley Blind naar links centraal maakt de weg vrij voor de teleurgestelde Nico Tagliafico op linksback, terwijl ook een basisplaats voor Davy Klaassen logisch lijkt.

Aanbevolen
Win kaarten voor kwartfinale KNVB-beker tussen Ajax en Vitesse!

Verder kan Ajax uiteraard nog niet beschikken over Brian Brobbey, maar met de teruggekeerde Sébastien Haller hoeft dat geen probleem te zijn. Ten Hag gaf zijn spits na de uitschakeling op de Afrika Cup wel een aantal dagen vrijaf. “Ik belde hem meteen na zijn laatste wedstrijd daar. Hij heeft die vrije dagen gebruikt om energie te tanken.”

Verder heeft Ten Hag ook nog de beschikking over Danilo, over wie de coach dik tevreden is. “Hij is de beste afmaker die we hebben in de zestien. We weten wat hij kan en hij heeft het de afgelopen maanden ook naar behoren gedaan, als hij minuten moest maken.”

De wedstrijd tegen Heracles wordt zondag afgetrapt om 16.45 uur en staat onder leiding van arbiter Jeroen Manschot.

Check onze podcast over situatie Tagliafico en Heracles-thuis!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >